Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опубліковано Закон щодо забезпечення доступу українців до якісних вакцин проти COVID-19

Реклама

29 грудня в газеті "Голос України" опубліковано Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 1075-ІХ.

Законом визначено, що рішення про затвердження програми клінічних випробувань та їх проведення приймається центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони здоров'я. Затвердження протоколів клінічних випробувань лікарських засобів для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19), а також вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19) та суттєвих поправок до них здійснюється у строк до п'яти календарних днів.

Раніше на сайті Президента зазначили, що Закон сприятиме зменшенню навантаження на вітчизняну систему охорони здоров'я шляхом вакцинації значної кількості пацієнтів у межах клінічних випробувань, а також прискорить вихід на український ринок вакцин, які успішно пройдуть клінічні випробування.

Закон набрав чинності з дня його опублікування та діє протягом періоду карантину.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

Затверджено план вакцинації населення від COVID-19

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини