Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Взяття під варту: розширено перелік підстав, коли суд має право не визначити розмір застави

Реклама

На сьогоднішньому засіданні, 16 грудня, Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення зміни до статті 183 Кримінального процесуального кодексу України щодо права слідчого судді, суду не визначати розмір застави у кримінальному провадженні" (законопроект № 3915).

Відповідно до внесених змін слідчий суддя, суд при постановленні ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, має право не визначити розмір застави у кримінальному провадженні щодо особливо тяжкого злочину у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

Відповідну зміну внесено до статті 183 Кримінального процесуального кодексу.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Новорічні сюрпризи для адвокатів не закінчуються. Снігопад знижок до 60% від ЛІГА:ЗАКОН пропонує головні продукти та системи для роботи адвокатів за найвигіднішими цінами. Отримайте доступ до усієї необхідної нормативно-правової, консультаційної інформації, використовуйте алгоритми дій у різноманітних ситуаціях. А найголовніше: спробуйте Verdictum PRO - інноваційну систему для оцінки ймовірності перемоги у суді за допомогою штучного інтелекту. Замовляйте вже зараз, до завершення акції залишились лічені дні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини