Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон щодо територіальної юрисдикції місцевих судів набрав чинності

Реклама

Сьогодні, 10 грудня, набрав чинності Закон № 950-IX "Про внесення зміни до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо територіальної юрисдикції місцевих судів на території України до прийняття закону щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів". Документ було офіційно опубліковано в газеті "Голос України" 9 грудня.

Згідно з документом до набрання чинності законом України щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів відповідні місцеві суди продовжують здійснювати свої повноваження у межах територіальної юрисдикції, визначеної до набрання чинності Постановою Верховної Ради "Про утворення та ліквідацію районів" від 17 липня 2020 року № 807-IX, але не пізніше 1 січня 2022 року.

Відповідні зміни внесено до Прикінцевих та перехідних положень Закону "Про судоустрій і статус суддів".

Президентові запропоновано внести на розгляд Верховної Ради проект Закону щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів.

Вищій раді правосуддя запропоновано до прийняття закону щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв'язку з утворенням (ліквідацією) районів вжити організаційних заходів щодо забезпечення роботи судів у районах, ліквідованих Верховною Радою.

ЛІГА:ЗАКОН презентує Verdictum PRO - першу систему аналізу судових рішень із функціоналом передбачення вірогідності перемоги в суді за допомогою штучного інтелекту. Система Verdictum PRO дає змогу визначити вірогідність ухвалення схожого судового рішення за допомогою математичних моделей машинного зчитування інформації. Сьогодні Verdictum PRO аналізує понад 80 млн документів. Долучайтеся до перших користувачів революційного рішення Verdictum PRO.

Читайте також:

Визначено середній час для розгляду судових справ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини