Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін урегулював питання надання довгострокових побачень в установах виконання покарань

Реклама

2 грудня Уряд погодив постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641», якою передбачено порядок надання короткострокових і тривалих побачень засудженим та особам, узятим під варту, які перебувають в установах Державної кримінально-виконавчої служби України.

Про це повідомила заступниця Міністра юстиції Олена Висоцька.

Постановою засудженим надається право на тривалі побачення з близькими родичами за таких умов:

- якщо в установах виконання покарань і слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби наявні вільні приміщення для ізоляції засуджених;

- якщо у близьких родичів засудженого на момент побачення відсутні ознаки інфікування COVID-19 та якщо вони мають лабораторно підтверджений негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, який проведено не більше як за 48 годин до дня надання тривалого побачення;

- якщо близькі родичі, які прибули на побачення, нададуть оригінал документа, що підтверджує оплату послуги виїзду працівника медичної лабораторії до засудженого з метою забору біоматеріалів для проведення тестування на СOVID-19 методом ПЛР.

«Після тривалого побачення засуджені протягом 14 діб будуть перебувати в приміщеннях для ізоляції, де їм на 12-й день ізоляції (або за наявності ознак інфікування коронавірусом) обов'язково проводитиметься тест на COVID-19 y присутності медичного працівника медичної частини філії державної установи «Центр охорони здоров'я Державної кримінально-виконавчої служби України», - роз'яснила Олена Висоцька.

Крім того, постановою Уряду на період дії карантину в Україні було встановлено заборону на надання засудженим дозволів на короткочасні виїзди за межі установ виконання покарань, відвідування установ виконання покарань і слідчих ізоляторів об'єднаннями громадян, представниками релігійних та благодійних організацій, надання побачень засудженим та особам, узятим під варту, які тримаються в цих установах, крім:

- відвідування таких установ працівниками правоохоронних органів, судів, представниками посольств і консульств відповідних держав, співробітниками Управління Верховного Комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців, а також особами, зазначеними у частині першій статті 24 Кримінально-виконавчого кодексу та Законі «Про попереднє ув'язнення»;

- побачень із захисниками та адвокатами або іншими фахівцями у галузі права, які за законом мають право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи;

- короткострокових побачень з родичами або іншими особами, які проводяться виключно в закритих умовах (через суцільне розмежувальне скло та переговорний пристрій) і з дотриманням протиепідемічних правил.

Відвідування та побачення мають відбуватися виключно за умови використання такими особами засобів індивідуального захисту, зокрема респіратoрів або захисних масок, що закривають ніс і рот, у тому числі виготовлених самостійно, та відсутності у них на момент побачення ознак інфікування COVID-19.

Снігопад знижок на професійні продукти для юриста від ЛІГА:ЗАКОН розпочато!

Не пропустіть новорічні знижки на кращі професійні рішення для юристів, адвокатів та партнерів юридичних компаній. Переходьте за посиланням та обирайте свою персональну пропозицію зі знижкою 30 %.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, швидко готуйте власну позицію для виграшу у суді, перевіряйте контрагентів та бізнес-партнерів. Всі інструменти для ефективної юридичної роботи у комплексі інформаційно-аналітичних продуктів від ЛІГА:ЗАКОН.

Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини