Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відзавтра за відсутність маски зможуть оштрафувати на місці

20 листопада 2020, 11:36
1977
1
Реклама

Сьогодні, 20 листопада, в газеті "Голос України" опубліковано Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 1000-IX (законопроект № 3891), який Верховна Рада ухвалила 6 листопада.

Стаття 44-3 КУпАП доповнена частиною другою, яка передбачає накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 225 грн) за перебування під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, в:

- громадських будинках;

- спорудах;

- громадському транспорті.

Крім того, надано право розглядати справи про дотримання цих протиепідемічних заходів виконавчим комітетам сільських, селищних, міських рад,  а також Національній поліції, органам Державної санітарно-епідеміологічної служби. 

Міністр юстиції України Денис Малюська зазначив, що оформлювати штрафи зможуть одразу на місці.

"Не буде ані юридичного бар'єру, ані психологічного - штрафи набагато менші і процедурно їх легше оформити. Люди, яким випишуть штраф, зможуть його оскаржити у суді. Однак чи матиме це сенс, якщо судитись вийде дорожче, аніж сплатити штраф», - розповів Міністр.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Читайте також:

Умови застосування штрафів за відсутність маски: роз'яснення Мін'юсту

Фінансова підтримка громадян у випадку самоізоляції: порядок отримання

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Зверніть увагу, екосистема LIGA360 отримала нову функцію автоматичного відстеження змін не лише НПА в цілому, а й окремих його абзаців. Щойно відбудуться зміни - ви отримаєте сповіщення в модулі SMART-сигнали. Відстежувати зміни в окремих нормах - тепер реально з LIGA360. Отримайте LIGA360 для ознайомлення вже сьогодні

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини