Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Уряд схвалив внесення змін до Митного тарифу

18 листопада 2020, 17:37
5146
0
Реклама

18 листопада Уряд схвалив розроблений Мінфіном спільно з Держмитслужбою та профільною асоціацією «Укрлегпром» законопроект «Про внесення змін до розділу ХІ Митного тарифу України щодо уніфікації ставок ввізного мита на товари легкої промисловості».

Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

Законопроект передбачає перегляд (уніфікацію) ставок ввізного мита на товари легкої промисловості для прискорення митного оформлення таких товарів та сприяння розвитку легкої промисловості.

У законопроекті шляхом викладення в новій редакції груп 50 - 59 Митного тарифу України, встановленого Законом від 04.06.2020 № № 674-ІХ, запропоновано таке:

- встановити пільгові ставки ввізного мита у розмірі 0 % на сировину, що не виробляється в Україні, - пряжа, волокна, нитки;

- встановити пільгові ставки ввізного мита в розмірі від 1 % до 8 % на готову продукцію - тканини, фетр і повсть, сітки плетені, шпагат та канати;

- підвищити повні ставки ввізного мита до 10 % на товари легкої промисловості по тих товарних підкатегоріях, де такі ставки менші 10 %.

Очікується, що в разі прийняття законопроекту Верховною Радою такі зміни до Митного тарифу сприятимуть спрощенню ведення вітчизняним бізнесом зовнішньоекономічної діяльності, а в найближчій перспективі - можливість прискорення розвитку легкої промисловості в Україні. Законопроект пройшов усі необхідні погодження, у тому числі Мінекономіки та Мін'юст.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

В Україні діє новий Митний тариф

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини