Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

15 листопада введено в дію новий Закон про сільськогосподарську кооперацію

16 листопада 2020, 11:25
1618
1
Реклама

15 листопада 2020 року введено в дію Закон № 819-IX «Про сільськогосподарську кооперацію».

Про це нагадали в Південно-Східному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м. Дніпро).

З повним текстом Закону зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Законом урегульовано всі ключові питання створення та діяльності сільськогосподарських кооперативів в Україні в єдиному законодавчому акті.

Відповідно до Прикінцевих і перехідних положень зазначеного Закону сільськогосподарські виробничі кооперативи, сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи та утворені відповідно до Закону «Про сільськогосподарську кооперацію» від 17 липня 1997 року № 469/97-ВР кооперативні об'єднання сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, зареєстровані на день набрання чинності цим Законом, підлягають перереєстрації у сільськогосподарські кооперативи, сільськогосподарські кооперативні об'єднання відповідно протягом 3 років з дня набрання чинності Законом.

Сільськогосподарські виробничі кооперативи, сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи та утворені відповідно до Закону «Про сільськогосподарську кооперацію» кооперативні об'єднання сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, зареєстровані на день набрання чинності цим Законом, зберігають всі права та обов'язки, які вони мали відповідно до законів «Про кооперацію» та «Про сільськогосподарську кооперацію № 469/97-ВР на день набрання чинності цим Законом, до моменту їх перереєстрації, але не більше трьох років.

Крім того, Законом вносяться зміни до Господарського та Цивільного кодексів, законів «Про кооперацію», «Про фермерське господарство» тощо.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини