Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Додаток до матеріалу "Визначений порядок видачі укладення про те, що відповідні товари, роботи і послуги не робляться в Україні"

14 січня 2010, 16:59
168
0
Реклама

МІНІСТЕРСТВО ПРОМИСЛОВОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

МІНПРОМПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

Н А ДО А З

Про затвердження Порядку надання Мінпромполітики України висновку про ті, що відповідні товари, роботи і послуги не виробляються (не виконуються

не надаються) на території України

На виконання пункту 24-1 Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 року № 921 та ухвали Кабінету Міністрів України від 14 травня 2008 року № 444 "Питання ввезення на митну територію України енергозберігаючих матеріалів, обладнання, устаткування та комплектуючих"

Н А До А З У Ю:

1. Затвердити Порядок надання Мінпромполітики України висновку про ті, що відповідні товари, роботи і послуги не виробляються (не виконуються, не надаються) на території України, що додається.

2. Управлінню юридичного забезпечення (Вернидубов С. І.) забезпечити в установленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Структурним підрозділам міністерства неухильно дотримуватись вимог зазначеного наказу при наданні суб' єктам господарювання висновку про ті, що відповідні товари, роботи і послуги не виробляються (не виконуються, не надаються) на території України.

4. Цей наказ набирає чинності через 10 днів після його державної реєстрації.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Першого заступника Міністра В. О. Немілостівого.

Міністр В. С. Новицький

ПОРЯДОК

надання Мінпромполітики України

висновку про ті, що відповідні товари, роботи і послуги не виробляються (не виконуються, не надаються) на території України

1.Цей Порядок, розроблено відповідно до пункту 24-1 Положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2008 № 921 року та визначає процедуру видачі висновку Міністерством промислової політики України про ті, що відповідні товари, роботи і послуги не виробляються (не виконуються, не надаються) на території України, а також на енергозберігаючі матеріали, обладнання, устаткування та комплектуючих, які відповідно до ухвали Кабінету Міністрів України від 14 травня 2008 року № 444, звільняються від сплати ввізного мита та від обкладення податком на додану вартість (далі - Висновок).

2. Дія цього Порядку розповсюджується на всі суб' єкти господарювання незалежно від форм власності, організаційно - правової форми та відноситься до сфери діяльності Мінпромполітики України відповідно до Державного класифікатора продукції та послуг, затвердженого наказом Держстандарту України від 30.12.1997 року, № 822 (Додаток 1).

3. Для одержання Висновку Замовник - розпорядник державних коштів, який здійснює закупівлю в установленому Положенням порядку (далі - Замовник ), повинний податі такі документи :

3.1 лист-звернення для отримання Висновку;

3.2 перелік товарів, робіт та послуг із зазначенням коду, визначеного Замовником відповідно до Додатку 1;

3.3 документальне підтвердження наявності або відсутності виробництва товарів в Україні: (експертний висновок з Торговий-промислової палати України або Проекту Консалтингового Агентства по питанням державних закупівель (www.UA-Tenders.com) та Державного комітету статистики України при потребі.

4. Відповідальним за достовірність інформації, наданої для отримання Висновку, є керівник Замовника.

5. Для більш повної характеристики товару Мінпромполітики додатково до інформації, поданої заявником, може запросити: описи, технічні характеристики, креслення, рекомендації виробника до імпортованого товару.

6. Лист-звернення оформлюється на бланку Замовника із зазначенням його реквізитів (вихідний номер та дата, ідентифікаційний код за ЄДРПОУ, місцезнаходження, телефон), підписується керівником (заступником) Замовника, та скріплюється печаткою.

7. Після розгляду наданих матеріалів, Замовнику надається Висновок (Додаток 2).

8. У разі відмови у видачі Висновку Замовнику надається лист (додаток 3) з вказівкою вітчизняних виробників, що виготовляють аналогічну продукцію.

9. Висновок, відмова у наданні висновку готується відповідним структурним підрозділом Мінпромполітики та підписується заступником Міністра за напрямком роботи.

У разі відмови вітчизняних виробників, що вказані у листі, у виготовленні з технічних причин необхідних Замовнику товарів, робіт та послуг Мінпромполітики повторно розглядає матеріали Замовника відповідно до пункту 3 з доданням письмових відмов вітчизняних виробників.

10. Рішення про видачу (або відмову у видачі) Висновку Замовнику приймається не пізніше ніж за 30 календарних днів від дати реєстрації заяви.

11. Термін дії висновку 1 рік .

12. У разі виявлення зміни даних які слугували підставами для надання Мінпромполітики Висновку, міністерство скасовує Висновок та повідомляє про це Міністерство економіки України та Заявника, що отримав Висновок.

У разі незгоди Заявник може оскаржити рішення Мінпромполітики у судновому порядку.

Начальник Управління

юридичного забезпечення С. І.Вернидубов

Додаток 2

до Порядку надання Мінпромполітики України висновку про ті, що відповідні товари, роботи і послуги не виробляються

(не виконуються, не надаються) на території України

Міністерство промислової політики України

ВИСНОВОК
про ті, що відповідні товари, роботи і послуги не виробляються
(не виконуються, не надаються) на території України


" " р. №

Видане

(повне найменування Заявника)

Місцезнаходження

Предмет Висновку

(вид економічної діяльності, що відносяться до сфери діяльності Мінпромполітики

не виробляються (не виконуються, не надаються) на території України .

Заступник Міністра

(підпис) (П. І.Б.)

М. П.

Додаток 3

до Порядку надання Мінпромполітики України висновку про ті, що відповідні товари, роботи і послуги не виробляються

(не виконуються, не надаються) на території України

Міністерство промислової політики України

від ___________________ № ________

Цим засвідчую, що продукція

(вид економічної діяльності, що відносяться до сфери діяльності Мінпромполітики


аналогічна тій, яка планувалася для здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг у нерезидента

(назва іноземного виробника - суб' єкта господарювання, назва країни- виробника назва)

,

виробляється на вітчизняних підприємствах:

(назва виробника - суб' єкта господарювання,

місцезнаходження, вид економічної діяльності, що відносяться до сфери діяльності Мінпромполітики)

Заступник Міністра

(підпис) (П. І.Б.)

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини