Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЗ ініціює запровадження карантину вихідного дня

Реклама

Через значне зростання темпів розповсюдження COVID-19 Міністерство охорони здоров'я пропонуватиме запровадити карантин вихідного дня.

Про це розповів очільник МОЗ Максим Степанов, повідомляє Урядовий портал.

«Нам необхідно знаходити баланс з огляду на економічну ситуацію та розповсюдження коронавірусу. Нам це вдалося на певному етапі за рахунок адаптивного карантину. А зараз, зважаючи на ураганні темпи розповсюдження COVID-19, ми будемо пропонувати посилений карантин вихідного дня (субота-неділя) і встановлення загальної “помаранчевої” зони із чіткими обмеженнями щодо роботи певних закладів”, - роз'яснив Міністр.

На думку Максима Степанова, ініційовані обмеження за умови їх дотримання дадуть змогу розірвати ланцюг передачі та розповсюдження коронавірусної хвороби, зберігаючи водночас функціонування економіки.

“Дотримання обмежень напряму впливає на кількість людей, які захворіли. Наразі 13 - 15 % хворих потрапляє у лікарні. Станом на 6 листопада у стаціонарах знаходились 27 659 пацієнтів з підозрою або з підтвердженим діагнозом COVID-19”, - додав він.

На брифінгу 9 листопада Максим Степанов роз'яснив, що саме передбачає пропонований жорсткий карантин вихідного дня: у суботу та неділю будуть працювати лише продуктові магазини, аптеки (зокрема ветеринарні), транспорт та автозаправки. Заклади громадського харчування зможуть працювати виключно на виніс. Міністерство рекомендує заборонити на вихідні дні роботу ТРЦ, проведення розважальних заходів тощо.

У МОЗ нагадали, що Державна комісія з питань ТЕБ та НС на своєму засіданні 6 листопада прийняла рішення про запровадження з 9 листопада «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки на всій території України, окрім регіонів із «червоним» рівнем. До «червоного» рівня епідемічної небезпеки віднесено 199 адміністративних одиниць з 23 областей (детальніше).

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини