Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент відреагував на петицію щодо ліквідації Окружного адмінсуду міста Києва

Реклама

Днями набрала необхідну кількість у 25 тисяч голосів громадян України петиція з проханням до Президента подати до Верховної Ради відповідний законопроект про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва.

Зазначається, що звернення мотивоване необхідністю негайного забезпечення права громадян на справедливий суд, а також, цитуючи текст петиції, свідченням «глибоко вкоріненої в суді корупції та практики неправосудності рішень».

В Офісі Президента підкреслили, що порядок утворення та ліквідації судів чітко врегульовано на законодавчому рівні.

Відповідно до ч. 2 ст. 125 Конституції України, суд утворюється, реорганізовується і ліквідовується законом, проект якого вносить до Верховної Ради України Президент України після консультацій з Вищою радою правосуддя.

За результатом розгляду петиції Президент доручив розпочати відповідні консультації з Вищою радою правосуддя.

Читайте також: 

Понад 130 позовів: в ОАСК оскаржують перспективні плани формування територій громад

Суд розглянув справу щодо опитування на виборчих дільницях 25 жовтня

Виконання гімну в столичних школах кожного ранку: суд просять скасувати рішення

ЛІГА:ЗАКОН презентує Verdictum PRO - першу систему аналізу судових рішень із функціоналом передбачення вірогідності перемоги в суді за допомогою штучного інтелекту. Система Verdictum PRO дає змогу визначити вірогідність ухвалення схожого судового рішення за допомогою математичних моделей машинного зчитування інформації. Сьогодні Verdictum PRO аналізує понад 80 млн документів. Долучайтеся до перших користувачів революційного рішення Verdictum PRO.

Нові виклики - нові можливості. Екосистема хмарних рішень LIGA360 повідомить про зміни в розкладі судових засідань, дозволить моніторити рішення конкретного суду чи навіть судді, сигналізуватиме про зміни в реєстрах щодо постачальників і партнерів. Час замовити тестовий доступ

Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини