Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд розглянув справу щодо опитування на виборчих дільницях 25 жовтня

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва завершив розгляд справи за позовом щодо визнання протиправним оголошення Володимира Зеленського про проведення всенародного опитування громадської думки 25 жовтня 2020 року на виборчих дільницях. З відповідним позовом до Президента звернувся житель Івано-Франківської області (детальніше).

Про це повідомила прес-служба ОАСК.

Суд відкрив провадження у справі та призначив її до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні 23 жовтня 2020 року о 08.00. У зв'язку із тим, що сторони, які були належним чином повідомлені, не прибули в судове засідання, суд продовжив розгляд справи у письмовому провадженні.

У рішенні суду йдеться, що обов'язковою умовою надання правового захисту судом є наявність реального порушення прав особи на момент звернення до суду. Оголошення будь-яким суб'єктом владних повноважень про свої наміри на вчинення будь-яких дій на майбутнє не може бути розцінене судом як дія, яка порушує право позивача. Виходячи з меж заявлених вимог та аналізу положень чинного законодавства суд дійшов висновку, що позов є необґрунтованим і недоведеним достатніми доказами, і відмовив позивачу в його задоволенні.

Рішення набирає законної сили відповідно до статті 255 Кодексу адміністративного судочинства.

ЛІГА:ЗАКОН презентує Verdictum PRO - першу систему аналізу судових рішень із функціоналом передбачення вірогідності перемоги в суді за допомогою штучного інтелекту. Система Verdictum PRO дає змогу визначити вірогідність ухвалення схожого судового рішення за допомогою математичних моделей машинного зчитування інформації. Сьогодні Verdictum PRO аналізує понад 80 млн документів. Долучайтеся до перших користувачів революційного рішення Verdictum PRO.

Нові виклики - нові можливості. Екосистема хмарних рішень LIGA360 повідомить про зміни в розкладі судових засідань, дозволить моніторити рішення конкретного суду чи навіть судді, сигналізуватиме про зміни в реєстрах щодо постачальників і партнерів. Час замовити тестовий доступ

Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини