Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КСУ перевірить конституційність положення щодо адмінвідповідальності за порушення ПДР

Реклама

21 жовтня о 10.00 Конституційний Суд України розгляне справу за конституційною скаргою Забари Альони Володимирівни щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень ч. 1 ст. 14-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті КСУ.

Конституційна скарга обґрунтована тим, що оспорювані положення КУпАП не відповідають низці норм Конституції, оскільки передбачають можливість притягнення до адміністративної відповідальності осіб, які не вчиняли адміністративного проступку.

Нагадаємо, що відповідно до ч. 1 ст. 14-2 КУпАП, адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, або за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних  засобів, зафіксовані в  режимі  фотозйомки (відеозапису) (за допомогою технічних засобів, що дають змогу здійснювати фотозйомку або відеозапис та функціонують згідно із законодавством  про  захист інформації  в  інформаційно-телекомунікаційних системах), несе відповідальна особа - фізична особа або керівник юридичної особи, за якою зареєстровано ТЗ, а в разі якщо до Єдиного державного реєстру транспортних засобів внесено відомості про належного користувача відповідного ТЗ, - належний користувач ТЗ, а якщо в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань відсутні на момент запиту відомості про керівника юридичної особи, за якою зареєстрований ТЗ, - особа, яка виконує повноваження керівника такої юрособи.

Аналізуйте судові рішення для підготовки виграшної позиції в суді за допомогою комплексного рішення LIGA360:АДВОКАТ. Отримайте доступ до усієї необхідної нормативно-правової, консультаційної інформації, використовуйте алгоритми дій у різноманітних ситуаціях. А найголовніше: спробуйте Verdictum PRO - інноваційну систему для оцінки ймовірності перемоги у суді за допомогою штучного інтелекту. Усе це та навіть більше за знижкою 30% у жовтні. Замовляйте вже зараз.

Читайте також:

КСУ вирішив питання щодо конституційності встановлених на період дії карантину обмежень прав і свобод громадян

З'явився текст рішення КСУ про неконституційність ліквідації Верховного Суду України

КСУ визнав неконституційними деякі положення судової реформи Зеленського

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини