Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові Санжари: суд виніс вирок порушникам громадського порядку

Реклама

23 вересня 2020 року Новосанжарським районним судом Полтавської області  були ухвалені вироки громадянам К. та П., за частиною першою статті 294 Кримінального кодексу України. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті суду.

Вироками суду на підставі затверджених угод про визнання винуватості  обвинуваченим призначено покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України громадян К. та  П., звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на один рік.

ЛІГА:ЗАКОН презентує Verdictum PRO - першу систему аналізу судових рішень із функціоналом передбачення вірогідності перемоги в суді за допомогою штучного інтелекту. Система Verdictum PRO дає змогу визначити вірогідність ухвалення схожого судового рішення за допомогою математичних моделей машинного зчитування інформації. Сьогодні Verdictum PRO аналізує понад 80 млн документів. Долучайтеся до перших користувачів революційного рішення Verdictum PRO.

Суть справи: у смт Нові Санжари Полтавської області були організовані масові мітинги та протистояння законним вимогам влади у зв'язку із тим, що у цей день до медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари» із міста Ухань Китайської народної республіки організований приїзд громадян України та іноземних громадян для проходження карантину через можливу підозру інфікування коронавірусом.

Близько 19 години 20.02.2020 року мітинги перетворилися у масові заворушення, де зібралося близько тисячі учасників, серед яких активну участь прийняли П. та К.. Зокрема, учасники масових заворушень перекрили проїжджу частину провулку неподалік медичного центру.

Близько 19:40 години, до території медичного центру наблизились автобуси із евакуйованими із міста Ухань громадянами. П. та К., нехтуючи діючими загальноприйнятими правилами та нормами поведінки в суспільстві, активно протидіяли представникам влади, які супроводжувалися застосуванням предметів, що використовувалися як зброя, а саме киданням каміння та цегли у працівників правоохоронних органів, тим самим перешкоджали організованій колоні автобусів, які перевозили евакуйованих із КНР громадян, що супроводжувалися службовими автомобілями правоохоронних органів із проблисковими вогнями.

У результаті злочинних дій П., К., а також осіб, кримінальні провадження щодо яких виділені в окремі  провадження, та інших невстановлених на даний час досудовим розслідуванням осіб, працівникам правоохоронних органів спричинені тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Зазначається, що судові рішення не набрали законної сили.

Як тільки відповідні судові рішення з'являться в системі, з ними мжна буде ознайомитись в системі VERDICTUM, їх легко можна буде знайти за номерами справ № 542/534/20 та № 542/488/20.

Також ви можете скористатись сервісом "Референт" у системі VERDICTUM, в якому можна контролювати появу нових судових рішень в історії справи.

Наприклад, ви можете відкрити Ухвалу про призначення підготовчого судового засідання Новосанжарського районного суду Полтавської області у справі № 542/534/20, натиснути кнопку "Зв'язки" та обрати пункт "Контроль історії справи".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини