Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЗ оновив протокол надання медичної допомоги при COVID-19

Реклама

Міністерство охорони здоров'я оновило національний протокол надання медичної допомоги при COVID-19.

Відповідний наказ № 2122 "Про внесення змін до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (COVID-19)" очільник МОЗ Максим Степанов підписав 17 вересня.

Загалом до протоколу повністю включено підходи щодо медикаментозної терапії та кисневої підтримки при коронавірусній інфекції, повідомив пан Степанов.

«Протокол для лікарів, які стикаються з коронавірусною хворобою - це інструмент, за допомогою якого вони визначають необхідну терапію і підходи до лікування. Хочу зазначити, що призначення лікарських засобів відбувається з урахуванням індивідуального перебігу хвороби у кожного окремого пацієнта. Протокол має використовуватись виключно медичними працівниками. Закликаю українців не займатися самолікуванням», - зазначив очільник МОЗ.

В оновленому протоколі, зокрема, розширено схему використання глюкокортикоїдів, визначено алгоритми призначення антикоагулянтної терапії, доповнено підходи до протимікробної терапії вторинної бактеріальної ко-інфекції, також конкретизовано показання для призначення лікарського засобу тоцилізумаб.

Серед змін: оновлено визначення підозрілого та ймовірного випадку захворювання на COVID-19, визначено критерії неконтагіозності пацієнтів, що відповідали визначенню підтвердженого випадку COVID-19, а також критерії завершення амбулаторно-поліклінічного лікування (припинення самоізоляції), та оновлено алгоритм тестування на наявність коронавірусу SARS-CoV-2.

Спробуйте створити свій власний інфорпростір в екосистемі LIGA360. Власна стрічка новин і моніторинг з понад 1835 медіа, 20 телеканалів, 15 радіостанцій, 1 800 інтернет та друкованих ЗМІ. Обирайте, що читати саме вам! Спробувати LIGA360

Замовте повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Читайте також:

Кабмін встановив нові вимоги для введення "червоної" зони

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини