Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон про підвищення мінімальної зарплати

Реклама

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» № 822-ІХ (законопроект № 3963), який Парламент ухвалив на позачерговій сесії 25 серпня 2020 року. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Президента.

Документ передбачає збільшення мінімальної заробітної плати та встановлення її з 1 вересня поточного року на рівні 5 тис. грн на місяць.

Зауважимо, що актуальний розмір мінімальної зарплати можна знайти в модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

З урахуванням зростання мінімальної зарплатні Кабінет Міністрів 26 серпня ухвалив рішення про підвищення з 1 вересня цього року розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника 1-го тарифного розряду Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників бюджетної сфери до 2225 грн.

Читайте також: Посадові оклади працівникам бюджетної сфери підвищать з 1 вересня

Зазначається, що додаткові видатки на оплату праці через підвищення розмірів мінімальної заробітної плати та посадового окладу працівника 1-го тарифного розряду ЄТС забезпечено за рахунок економії бюджетних видатків, передбачених у бюджеті на обслуговування державного боргу.

Раніше ми писали, що Президент ініціює підвищення мінімальної зарплати до 6,5 тис. грн в три етапи.

Нагадаємо, 6 серпня Президент подав законопроект про збільшення мінімальної зарплати з вересня.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес. Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини