Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін'юст роз'яснив, як прийматимуться документи для реєстрації бізнесу з 12 серпня у зв'язку з початком роботи оновленого ЄДР

Реклама

З 19:00 11 серпня 2020 року ДП «Національні інформаційні системи» ввело в промислову експлуатацію оновлене програмне забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (детальніше).

Підпунктом 4 пункту 2 наказу Мін'юсту № 2409/5 «Про деякі питання впровадження оновленого програмного забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» передбачається можливість з 12 серпня 2020 року суб'єктами державної реєстрації здійснювати прийом документів для державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань в паперовій формі без використання засобів Єдиного державного реєстру. Водночас вказаним пунктом встановлено, що після впровадження оновленого програмного забезпечення Єдиного державного реєстру проведення реєстраційних дій відбувається саме з використанням засобів цього реєстру. Обговорюване положення наказу було розраховано на ситуацію введення Єдиного державного реєстру у запланований термін (17 серпня 2020 року). Однак у зв'язку з більш раннім впровадженням оновленого програмного забезпечення Єдиного державного реєстру підпункт 4 пункту 2 зазначеного наказу втратив актуальність та не підлягає застосуванню.

Таким чином, прийом документів, що подаються для державної реєстрації юросіб, ФОП та громадських формувань 12 серпня 2020 року, має здійснюватися за допомогою оновленого програмного забезпечення Єдиного державного реєстру відповідно до вимог Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань».

Захистити своє майно від чорних реєстраторів вже зараз допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Відповідні норми роз'яснило Міністерство юстиції.

Читайте також:

Оновлення ЄДР: у заяві про держреєстрацію юрособи можна буде обрати систему оподаткування

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини