Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронну форму виконавчого документа запроваджено

Реклама

1 серпня набув чинності Закон № 797-ІХ «Про внесення зміни до статті 4 Закону України "Про виконавче провадження" щодо запровадження електронної форми виконавчого документу"(законопроект № 3707), який ВР ухвалила 15 липня 2020 року. Закон № 797-ІХ був опублікований в газеті "Голос України" 31 липня.

Ч. 3 ст. 4 Закону "Про виконавче провадження" доповнена нормою, відповідно до якої передбачена можливість видачі виконавчого документу в електронній формі. При цьому необхідне дотримання вимог законів «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Порядок пред'явлення до виконання виконавчих документів виданих у формі електронного документа визначить Мін'юст.

Кабмін у двотижневий строк має привести свої нормативно-правові акти із цим Законом.

Читайте також:

Верховний Суд визначив підсудність спорів щодо стягнення виконавчого збору

Як передати виконавче провадження іншому державному виконавцю

Для побудови виграшної стратегії захисту клієнта в суді існують сучасні діджитал-сервіси, які допомагають полегшити роботу адвоката. Аналітична система аналізу судових рішень Verdictum надає доступ до 85 млн судових рішень та допомагає оперативно вивчити позицію конкретного судді та колег у схожих справах. Окрім цього система надає доступ до розкладу судових засідань і завантаженості суддів. Отримайте доступ до Verdictum.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини