Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Утворення та ліквідація районів в Україні: нотаріуси очікують узгодження нормативно-правових актів

Реклама

Нотаріальна палата звернулася до Міністерства юстиції з проханням роз'яснити особливості діяльності нотаріусів у зв'язку з прийняттям Постанови ВР «Про утворення та ліквідацію районів» № 807-IX (набрала чинності 19 липня).

Про це йдеться в повідомленні на сайті НПУ.

Мін'юст повідомив: державні та приватні нотаріуси здійснюють свої повноваження відповідно до чинного законодавства - до приведення відповідних нормативно-правових актів у відповідність із Постановою.

Нормативно-правові акти повинні бути приведені у відповідність протягом 3 місяців з дня набрання чинності Постановою.

Оскільки Постанова не містить вимог щодо необхідності перереєстрації місця проживання/місцезнаходження - відсутні підстави для подання нотаріусами форми № 1-ФМ до Держфінмоніторингу щодо внесення змін про місце проживання нотаріуса та про місце фактичного здійснення ним діяльності у зв'язку з ліквідацією та утворенням районів.

НПУ разом із Мін'юстом продовжує активно відпрацьовувати всі нюанси вказаного питання та оперативно повідомлятиме про подальші новації.

Захистити своє майно від рейдерів вже зараз допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Читайте також:

Робота судів після ліквідації та укрупнення районів: Рада суддів визначилася

В Україні створено нові райони: роз'яснення Мінрегіону

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини