Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реформа патентного законодавства: що передбачає прийнятий Закон

Реклама

21 липня народні обранці на позачерговій сесії ВР прийняли Закон (проект № 2259) "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформи патентного законодавства".

Закон спрямований на забезпечення виконання зобов'язань України у сфері європейської інтеграції в частині узгодження вимог чинного законодавства України щодо охорони прав на винаходи і корисні моделі із правом Європейського Союзу, повідомляє Інформаційне управління Апарату ВР.

Законом:

- розширено перелік об'єктів технологій, на які не поширюється правова охорона;

- передбачена можливість подання заявок в електронній формі;

- надано право будь-якій особі подати мотивоване заперечення проти заявки протягом шести місяців від дати публікації відомостей про заявку на винахід;

- уточнено порядок надання додаткової охорони прав на винаходи;

- розширено перелік прав та обов'язків суб'єктів прав на винаходи (корисні моделі);

- передбачена можливість визнання прав на винахід і корисну модель недійсними в адміністративному порядку («post-grant opposition»).

Законом внесено зміни до Цивільного кодексу, Закону «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі» та Декрету Кабінету Міністрів «Про державне мито».

Нагадаємо, законопроект № 2259 було прийнято в першому читанні за основу на ранковому засіданні ВР 5 лютого (детальніше).

Як зареєструвати власну торгову марку? Скористайтеся онлайн-сервісом PatentBot, який дає можливість перевірити, чи вільна торгова марка, та оформити її реєстрацію онлайн всього за 10-15 хвилин. Отримайте -10 % з промокодом від ЛІГА:ЗАКОН

Читайте також:

В Україні створять національний орган інтелектуальної власності

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини