Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокати зможуть реєструватись у підсистемі "Електронний суд" у тестовому режимі

Реклама

Питання технічного забезпечення можливості під'єднання адвокатів до підсистеми «Електронний суд» через особистий кабінет адвоката в ЄРАУ обговорили на зустрічі представників Секретаріату НААУ та Державної судової адміністрації України. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті НААУ.

Йдеться про те, що незабаром у тестовому режимі буде запущено процедуру реєстрації адвоката у підсистемі «Електронний суд» з подальшим підтвердженням повноважень та дієздатності адвоката через ЄРАУ на дату здійснення такої реєстрації.

Адвокати, які не зареєстровані у ЄРАУ, не зможуть пройти відповідну авторизацію у підсистемі «Електронний суд». Для цього сторони підпишуть договір з детальним протоколом обміну даними, щоб забезпечити наявність дійсно захищеного каналу зв'язку.

Зазначається, що у подальшому це буде сприяти технічному сприйняттю особистого кабінету адвоката його офіційною електронною адресою у розумінні процесуального законодавства.

Наступним кроком планується створення вкладки «Електронний суд» у ЄРАУ, через яку у майбутньому у адвоката буде можливість входу до підсистеми «Електронний суд» із автоматичною авторизацією адвоката у цій підсистемі із використанням ЕЦП та підтвердженням його повноважень у відповідних справах.

"Головною перевагою є забезпечення надійності та 100% підтвердження у особи статусу та дієздатності адвоката через ЄРАУ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, передбачено розробку навчальних матеріалів для адвокатів з питань реєстрації та використання підсистеми «Електронний суд».

Швидко готуйте власну позицію, щоб виграти в суді, та будьте в курсі всіх законодавчих новацій разом із LIGA360:АДВОКАТ. Отримайте доступ до повної бази НПА і коментованих кодексів. Зручний пошук та аналіз бази із 85 млн судових рішень. Можливість в один клік обирати рішення із правовими позиціями ВС й отримати подібні рішення у справі. Доступний розклад судових засідань, моніторинг справ і засідань за десятками параметрів. Замовляйте доступ зі знижкою 30%.

Читайте також:

Верховний Суд роз'яснив, коли адвокат не реєструється як самозайнята особа

Відомості з ЄРДР можна отримати на адвокатський запит: рішення ВП ВС

Верховний Суд роз'яснив, коли адвокат не зможе стягнути оспорюваний гонорар

Виключно адвокати і прокурори можуть представляти держоргани в судах: ВС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини