Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Протягом двох тижнів буде напрацьовано зміни до податкового законодавства

Реклама

Заступник керівника Офісу Президента Юлія Ковалів провела зустріч з представниками бізнесу стосовно напрацювання законодавчих ініціатив щодо удосконалення податкового законодавства, повідомляє Офіційне інтернет-представництво Президента.

У зустрічі взяли участь голова Виконавчого комітету реформ Міхеіл Саакашвілі, голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, представники Міністерства фінансів, Державної податкової служби та найбільших українських бізнес-асоціацій.

Представники бізнес-асоціацій висловили ключові побажання щодо нагальних змін податкового законодавства. Зокрема, йшлося про необхідність відтермінування окремих положень Закону № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», визначення чітких і зрозумілих правил оподаткування контрольованих іноземних компаній, уточнення «ділової мети», надання платникам податків достатнього часу для забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування відповідних об'єктів оподаткування, зменшення розміру штрафів за окремі незначні податкові правопорушення та інші пропозиції.

«Ми на 90 % на одній стороні. Це дає надію, що вже за два тижні текст законопроекту з урахуванням пропозицій бізнесу може бути подано в парламент», - наголосила Юлія Ковалів, додавши, що розпочнинається обговорення окремих блоків змін у робочих групах, до яких увійшли представники влади та бізнесу.

ЮРЛІГА писала, що 23 травня набули чинності більшість змін, внесених Законом № 466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві». З повним текстом Закону зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Підтримувати хорошу репутацію у податковій, навіть за умов віддаленої роботи, вам допоможе продукт Liga:REPORT. Це зручний онлайн-сервіс, який допомагає реєструвати ПН/РК, відслідковувати заборгованість по сплаті податків, а також подавати звітність в режимі онлайн. А найголовніше ви зможете забути про головний біль з реквізитами, в сервісі Liga:REPORT вони завжди актуальні. Якщо у вас виникнуть будь-які труднощі, на допомогу прийде віртуальний помічник або технічна підтримка, які постійно на зв'язку. Спробуйте і переконайтесь, робота у віддаленому режимі не стане на заваді ефективності вашої команди.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини