Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 червня діятимуть нові форми заяв у сфері держреєстрації юросіб і ФОП

Реклама

Мін'юст оновив форми заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Відповідний наказ № 1716/5 від 19 травня 2020 року міністерство зареєструвало 20 травня. З повним текстом наказу зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Наказ набере чинності з 1 червня 2020 року, але не раніше дня його офіційного опублікування.

Форми заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, затверджені наказом Мін'юсту № 3268/5 (у редакції наказу міністерства № 2824/5), викладено в новій редакції. З дня набрання чинності наказом діятимуть такі оновлені форми:

1) Заява щодо державної реєстрації фізичної особи - підприємця (форма 1);

2) Заява щодо державної реєстрації юридичної особи (крім громадських формувань та органів влади) (форма 2);

3) Заява щодо державної реєстрації юридичної особи - органу влади (форма 3);

4) Заява щодо державної реєстрації юридичної особи - громадського формування (форма 4);

5) Заява щодо державної реєстрації відокремленого підрозділу юридичної особи (форма 5);

6) Заява щодо підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (форма 6);

7) Заява щодо державної реєстрації громадського формування без статусу юридичної особи (форма 7);

8) Заява щодо державної реєстрації символіки громадського формування (форма 8);

9) Заява щодо державної реєстрації всеукраїнського статусу громадського об'єднання (форма 9).

Установлено, що подання заяв у сфері держреєстрації юросіб, фізосіб-підприємців та громадських формувань відповідно до затверджених наказом форм здійснюється:

в електронній формі - після доопрацювання програмних засобів, за допомогою яких такі заяви формуються в довільній формі, придатній для сприйняття їх змісту, відповідно до відомостей, передбачених для кожного виду заяв, про що на веб-сайті Мін'юсту розміщується відповідне оголошення;

у паперовій формі в частині обрання спрощеної системи оподаткування та/або добровільної реєстрації як платника ПДВ та/або включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій - з дня розміщення на веб-сайті Мін'юсту відповідного оголошення про можливість обрання спрощеної системи оподаткування та/або добровільної реєстрації як платника ПДВ та/або включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій шляхом заповнення відповідних сторінок заяв у сфері держреєстрації юросіб, фізосіб-підприємців та громадських формувань;

без внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань відомостей про номер телефону та/або адресу електронної пошти засновника/учасника, керівника чи члена керівного органу юридичної особи - до доопрацювання програмних засобів цього реєстру.

Усі форми, готові до заповнення та подання, можна знайти в модулі "Форми та бланки" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

Підтримувати хорошу репутацію у податковій, навіть за умов віддаленої роботи, вам допоможе продукт Liga:REPORT. Це зручний онлайн-сервіс, який допомагає реєструвати ПН/РК, відслідковувати заборгованість зі сплаті податків, а також подавати звітність в режимі онлайн. А найголовніше ви зможете забути про головний біль з реквізитами, у сервісі Liga:REPORT вони завжди актуальні. Якщо у вас виникнуть будь-які труднощі, на допомогу прийде віртуальний помічник або технічна підтримка, які постійно на зв'язку. Спробуйте і переконайтесь: робота у віддаленому режимі не стане на заваді ефективності вашої команди.

Читайте також:

Карантин: як ФОПам-єдинникам отримати допомогу на дітей

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини