Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Особливості нової спрощеної процедури закупівель

Реклама

Нову редакцію Закону України "Про публічні закупівлі" (далі - Закон) введено в дію з 19 квітня 2020 року, вона спричинила численні зміни в тендерних процедурах. Однією з важливих новацій є спрощена процедура закупівель.

Що таке спрощена закупівля?

Спрощена закупівля - це придбання замовником товарів, робіт і послуг, вартість яких дорівнює або перевищує 50 тис. грн та є меншою за "пороги" закупівель, що встановлені в пунктах 1 і 2 частини першої статті 3 Закону.

Тобто це закупівлі на такі суми:

- від 50 тис. грн до 200 тис. грн (товари або послуги) або до 1,5 млн грн (роботи) - для органів державної влади / місцевого самоврядування, а також юридичних осіб, що забезпечують потреби держави / територіальної громади за наявності хоча б однієї з ознак: (1) така юрособа є розпорядником, одержувачем бюджетних коштів; (2) орган державної влади / місцевого самоврядування має більшість голосів у вищих органах управління такої юрособи; (3) державна або комунальна частка акцій/часток перевищує 50 %;

- від 50 тис. грн до 1 млн грн (товари, послуги) або до 5 млн грн (роботи) - для замовників, які здійснюють діяльність у таких сферах (одній або кількох), як: транспортування, розподіл, зберігання, постачання природного газу, теплової енергії, електроенергії, питної води, централізоване водовідведення, зрошувальні або осушувальні меліоративні заходи, залізничний, міський електричний та автотранспорт, автостанції, порти, аеропорти, поштовий зв'язок, розробка родовищ палива, та мають одну з таких ознак: (1) органи державної влади / місцевого самоврядування володіють більш як 50 % у статутному капіталі або правом призначати більше половини складу виконавчого органу чи наглядової ради; (2) наявність спеціальних або ексклюзивних прав (монополісти).

Детальніше про те, що спрощена процедура закупівлі означає для замовника і в чому саме полягає така «спрощеність» читайте в матеріалі ЮРИСТ & ЗАКОН за посиланням

Аби отримати доступ до інших матеріалів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН, скористайтеся вільним тестом та оцінить увесь масштаб та ппереваги послуг.

Читайте також:

Надання адвокату гонорару готівкою можна підтвердити будь-яким документом: ВС

Як довести вступ у володіння чи управління спадковим майном: роз'яснення ВС

Верховний Суд роз'яснив, коли адвокат не зможе стягнути оспорюваний гонорар

Виключно адвокати і прокурори можуть представляти держоргани в судах: ВС

Верховний Суд роз'яснив, чи можна успадкувати неоформлену нерухомість

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини