Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З'явився Огляд судової практики Касаційного адмінсуду у складі ВС

Реклама

Верховний Суд сформував Огляд судової практики Касаційного адміністративного суду у складі ВС (актуальна практика), в якому зібрані рішення січень - березень 2020 року.

Ознайомитись із відповідним Оглядом, а також із іншою узагальнючою судовою практикою, ви можете в модулі "Судова практика" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Для цього можна спробувати тестовий доступ в ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Зокрема, в Огляді містяться рішення у справах:

- Про розмір штрафних санкцій при несплаті (неперерахуванні) податковим агентом до або під час виплати доходу на користь іншого платника податків:

Несплата (неперерахування) податковим агентом до або під час виплати доходу на користь іншого платника податків є підставою для накладення штрафу згідно зі статтею 127 Податкового кодексу. Розмір штрафних санкцій визначається з урахуванням кількості разів допущених податкових правопорушень, незалежно від того, чи виявлено такі порушення контролюючим органом в межах однієї перевірки (справа № 820/11382/15);

- Про реалізацію права на внесення змін до Державного земельного кадастру:

Власник земельної ділянки або землекористувач наділений правом на внесення змін до Державного земельного кадастру. Посадові особи Держгеокадастру законодавчо не наділені правом на здійснення таких коригувань за власною ініціативою (справа № 804/886/18);

- Про оскарження наслідків проведення податкової перевірки при порушенні контролюючим органом вимог законодавства:

Незалежно від прийнятого платником податків рішення про допуск (недопуск) посадових осіб до перевірки, при оскарженні наслідків проведеної контролюючим органом перевірки у вигляді податкових повідомлень-рішень та інших рішень платник податків не позбавлений можливості посилатися на порушення контролюючим органом вимог законодавства щодо проведення такої перевірки, якщо вважає, що вони зумовлюють протиправність таких податкових повідомлень-рішень. Суди мають надавати правову оцінку відповідним підставам позову за їх наявності, а якщо вони не визнані судом такими, що тягнуть протиправність рішень, прийнятих за наслідками такої перевірки, - переходити до перевірки підстав позову щодо наявності порушень податкового та/або іншого законодавства (справа № 826/17123/18);

Читайте також: Верховний Суд сформував нову правову позицію стосовно оскарження результатів перевірки

На війні всі засоби хороші: Верховний Суд надав бізнесу додатковий аргумент для боротьби з податковою в суді

- Про виправлення помилок у податковій звітності:

Податковий кодекс України передбачає такі альтернативні способи виправлення помилок у податковій звітності: 1) подання уточнюючого розрахунку; 2) показ уточнених показників у податкових деклараціях наступних податкових періодів (справа № 520/1186/19);

- Про правові підстави обчислення ставок податку з орендної плати:

Визнання протиправним та нечинним у судовому порядку рішення міської ради, яке встановлює розмір ставки земельного податку та орендної плати за користування земельними ділянками, унеможливлює його застосування при обчисленні ставок податку з орендної плати саме з моменту його прийняття (справа № 160/1088/19).

Читайте також:

Як довести вступ у володіння чи управління спадковим майном: роз'яснення ВС

Верховний Суд роз'яснив, коли адвокат не зможе стягнути оспорюваний гонорар

Виключно адвокати і прокурори можуть представляти держоргани в судах: ВС

Верховний Суд роз'яснив, чи можна успадкувати неоформлену нерухомість

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах корона-кризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини