Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За ненадану відповідь на адвокатський запит посадовців хочуть штрафувати

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 3327 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку складення протоколів про адміністративне правопорушення за порушення права на інформацію".

Зокрема, пропонується встановити, що ненадання відповіді на адвокатський запит відповідно до Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850- 8 500 грн).

Зазначимо, що актуальний розмір НМДГ можна дізнатись в модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

Відповідні зміни планують внести в ч. 5 статті 2123 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім того, Закон "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" планують доповнити ч. 4 ст. 24, відповідно до якої Рада адвокатів регіону має право запитувати та отримувати в державних органах, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах інформацію щодо місця проживання, дати народження, ідентифікаційного номеру осіб, які притягаються до адміністративної відповідальності за неправомірну відмову в наданні інформації, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання інформації, що не відповідає дійсності, у відповідь на адвокатський запит, запит кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, її палати або члена.

Читайте також:

Судова система України в умовах карантину

Оновлено процесуальні кодекси в частині особливостей розгляду справ під час карантину

Новий антикризовий Закон (проект №3275): основні зміни в судочинстві та строках позовної давності у сімейних спорах

Тримайте все під контролем юридичного департаменту з новим рішенням LIGA360 від ЛІГА:ЗАКОН.

Зверніть увагу, що калькулятор штрафів тепер відкритий усім клієнтам ЛІГА:ЗАКОН. Детальніше тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини