Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокатів пропускатимуть до суду без огляду документів, пов'язаних із здійсненням адвокатської діяльності

Реклама

Державна судова адміністрація та Служба судової охорони актуалізували Примірні правила пропуску осіб до будинків (приміщень) судів, органів та установ системи правосуддя та на їх територію транспортних засобів.

Відповідний спільний наказ № 185/168 було прийнято 16 квітня 2020 року.

З повним текстом документів зручно ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Наказ було прийнято для забезпечення належних умов роботи суддів і працівників апарату суду, забезпечення їх особистої безпеки, підтримання громадського порядку в суді, забезпечення в суді безпеки учасників судового процесу, а також з метою вжиття додаткових заходів щодо запобігання поширенню COVID-19.

Згідно зі змінами адвокатів пропускатимуть за пред'явленням документа, що посвідчує особу адвоката. Під час пропуску адвокатів забороняється проводити огляд документів, пов'язаних із здійсненням адвокатської діяльності. У ході візуального огляду вмісту валіз, сумок, портфелів тощо в частині можливої наявності в них заборонених для пронесення предметів працівник Служби судової охорони може застосовувати освітлювальний ліхтарик, не допускаючи при цьому безпосереднього контакту з такими документами.

Також тимчасово, у разі запровадження Кабінетом Міністрів карантину, забороняється пропуск до будинків (приміщень) судів, інших органів та установ системи правосуддя осіб:

- з ознаками респіраторних захворювань та підвищеною температурою;

- без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіратора або захисної маски;

- які не є учасниками судових засідань.

Не втрачайте важливу інформацію в кризових ситуаціях! Будьте в курсі розкладу судових засідань та завантаженості суддів. Відстежуйте судові справи за контрагентами, аналізуйте правові позиції та судові рішення з понад 85 млн. Формуйте власну сильну позицію із Системою аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримайте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Адвокатів та нотаріусів штрафуватимуть за недотримання нових правил фінмоніторингу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини