Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опубліковано Закон, який змінює порядок розгляду кримінальних справ у період карантину

Реклама

Сьогодні, 22 квітня, офіційно опубліковано Закон № 558-IX «Про внесення зміни до розділу XI «Перехідні положення» Кримінального процесуального кодексу України щодо особливостей судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні та розгляду окремих питань під час судового провадження на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID 19)», який Верховна Рада прийняла на позачерговому засіданні 13 квітня.

З повним текстом документа зручно ознайомитись в ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Цей Закон на період дії карантину встановлює особливості розгляду слідчими суддями окремих питань під час судового провадження. Детальніше про зміни, передбачені цим документом, читайте тут.

Документ набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто 23 квітня, крім абзацу 11 п. 1 цього Закону, який набирає чинності через десять днів з дня набрання чинності документом.

Відповідним абзацом передбачено, що під час досудового розслідування та під час судового розгляду клопотання про продовження строку тримання під вартою подається не пізніше ніж за десять днів до закінчення дії попередньої ухвали про тримання під вартою.

Читайте також:

Судова система України в умовах карантину

Оновлено процесуальні кодекси в частині особливостей розгляду справ під час карантину

Новий антикризовий Закон (проект №3275): основні зміни в судочинстві та строках позовної давності у сімейних спорах

Тримайте все під контролем юридичного департаменту з новим рішенням LIGA360 від ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини