Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон щодо єдиного рахунка для сплати податків

Реклама

ЮРЛІГА писала, що 13 квітня Закон про запровадження єдиного рахунка для сплати податків було прийнято з пропозиціями Президента.

Сьогодні, 16 квітня, Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» № 559-IX.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному інтернет-представництві Президента.

Ухвалені зміни забезпечують створення єдиного рахунка для сплати податків і зборів, передбачених Податковим кодексом (крім ПДВ та акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також митних платежів), єдиного соціального внеску через Електронний кабінет платника податків. Такий рахунок буде відкрито для платника за його згодою (бажанням) на центральному рівні Державної казначейської служби.

Закон допоможе спростити сплату податкових платежів і сприятиме зменшенню кількості помилково або надміру сплачених грошових зобов'язань.

Закон було підтримано Парламентом з урахуванням пропозицій Президента. Зокрема, було скасовано норму щодо встановлення фіксованої торговельної націнки на тютюнові вироби, чим обмежувалися права суб'єктів господарювання, що здійснюють виробництво, імпорт та оптову торгівлю тютюновими виробами.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах корона-кризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

До якого числа потрібно сплатити ЄСВ за перший квартал 2020

Як змінено строки подання та розгляду скарг платників ЄСВ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини