Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Карантин: ФОПам, які вимушено призупинили бізнес, планують виплачувати допомогу на дітей

Реклама

Уряд розробляє механізм виплати одному із батьків допомоги на догляд за дітьми віком до 10 років у розмірі прожиткового мінімуму.

Таку допомогу пропонується надавати фізичним особам - підприємцям, які не мають найманих працівників та які на період карантину призупинили свій бізнес та втратили прибуток.

Про це Міністерка соціальної політики Марина Лазебна повідомила в ефірі програми "Право на владу" телеканалу 1+1.

"Є фізичні особи - підприємці та інші самозайняті, яким зараз дуже складно, але вони не хочуть припиняти підприємницьку діяльність і фактично пішли у неоплачувану відпустку. Такі особи не можуть прийти у центр зайнятості та отримати статус безробітного", - сказала очільниця міністерства.

За словами Марини Лазебної, такі виплати будуть здійснюватися під час дії карантину, а також протягом 30 днів після його завершення залежно від ситуації з карантинними заходами, станом економіки країни.

Міністерка запевнила, що Уряд уже найближчим часом ухвалить рішення про надання такої допомоги.

Бізнес у період кризи. Миттєво дізнайтеся про початок банкрутства контрагента! Поставте на моніторинг бізнес-партнера у системі CONTR AGENT за назвою компанії, ПІБ директора/ФОП, кодом ЄДРПОУ компанії, ІПН ФОП та отримуйте сповіщення про будь-які зміни на електронну пошту або в особистому кабінеті. Замовити тестовий доступ на 72 години

Читайте також:

Податкові канікули: які податки дозволено не платити

ФОП можуть не вести книгу обліку доходів під час карантину

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини