Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Приховування клінікою факту захворювання пацієнта на коронавірус: відкрито кримінальне провадження

Реклама

Прокуратурою міста Києва було відкрито кримінальне провадження стосовно службових осіб приватного медичного центру через неповідомлення ними державних органів про пацієнта, хворого на коронавірус. Про це йдеться на сторінці прокуратури в фейсбуці.

В повідомленні вказано, що інформація про хворого з'явилась в ЗМІ. Так, киянин, який нещодавно повернувся зі Швейцарії, зробив тест в одній з приватних клінік столиці. Однак, медичний заклад не повідомив про позитивні результати тесту МОЗ та Центр громадського здоров'я. Натомість діагноз підтвердила та надала інформацію органам влади одна з німецьких лабораторій.

За цим фактом прокуратурою були внесені відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу (Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань).

Вся інформація, яку необхідно знати юристу в умовах карантину та коронавірусу COVID-19 вже доступна у відповідних підбірках систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням. Отримуйте тестовий доступ та вчасно попереджуйте кризові ситуації.

Читайте також:

Під час карантину поліцейські перевірятимуть документи громадян

Закон щодо запобігання поширенню коронавірусу набрав чинності

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини