Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дистанційна робота та заборона на проведення масових заходів: що передбачає законопроект про коронавірус

Реклама

13 березня Міністр охорони здоров'я України Ілля Ємець представив народним депутатам та представникам профільних відомств законопроект «Про першочергові рішення, пов'язані з запобіганням, профілактикою та ліквідацією коронавірусу COVID-19, інших інфекційних захворювань, пов'язаних з ним, а також дій при кризових ситуаціях щодо запобігань поширенню епідемії».

Відповідну інформацію розміщено на офіційному сайті МОЗ.

Як тільки законопроект буде зареєстровано у Верховній Раді, з ним можна буде ознайомитися в модулі «Законопроекти» ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

“Ми зібрали представників усіх політичних сил - оскільки дана ініціатива спрямована на благо та захист українського народу, на збереження життя і здоров'я кожного нашого громадянина та не має жодного політичного підтексту. Нам потрібно діяти спільно, дуже оперативно і конструктивно”, - зауважив Ілля Ємець.

Народні депутати підтримали ініціативу МОЗ, активно обговорили і внесли до неї кілька правок під час засідання Робочої групи при Комітеті Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування для напрацювання законодавчих пропозицій, спрямованих на запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19.

Законопроект передбачає:

- спрощення процедури закупівлі товарів, робіт та послуг для запобігання та боротьби з коронавірусом, що дозволить пришвидшити процес закупівлі засобів індивідуального захисту та тест-систем;

- можливість працівникам виконувати роботу з дому;

- заборону на проведення масових заходів із чисельністю понад 200 осіб;

- заборону на проведення заходів державного нагляду та контролю на час здійснення заходів, пов'язаних із запобіганням та боротьбою з коронавірусом;

- посилення контролю в'їзду та виїзду на територію України;

- чіткий алгоритм примусової ізоляції та самоізоляції та відповідальності за недотримання карантину.

Голова Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький наголосив, що цей закон працюватиме лише протягом трьох місяців.

Компанія ЛІГА:ЗАКОН подбала про те, як в умовах запровадженого в Україні карантину дистанційно працювати адвокату. Усі інструменти для роботи адвоката ЛІГА:ЗАКОН пропонує в одному професійному рішенні. Автоматизувати свої щоденні задачі легко, використовуючи Професійне рішення «Адвокат». Ви зможете щоденно працювати з повною актуальною базою НПА та коментованих кодексів, відстежувати благонадійність своїх контрагентів чи потенційного партнера, увімкнути автоматичний моніторинг зміни їх статусу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини