Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зростання пенсій на 1200 грн за два роки: Кабмін анонсував індексацію

Реклама

Міністерка соціальної політики Юлія Соколовська представила стратегію зростання пенсій, яка передбачає поетапне зростання виплат для українських пенсіонерів.

Стратегію роз'яснено на офіційному сайті Мінсоцполітики.

«Індексація пенсій буде! А разом з нею - і нова стратегія зростання пенсій, яку урядова команда та депутатський корпус розробили за дорученням Президента Володимира Зеленського. Ініціатива полягає в планомірному підвищенні виплат - уже до 2023-го року розмір середньої пенсії зросте на 1200 грн!», - зауважила пані Соколовська.

За словами очільниці міністерства, підвищення здійснюватиметься в декілька етапів. Зокрема, спочатку найстарші люди віком від 80 років: з урахуванням індексації уже в цьому році їхні пенсії у середньому зростуть на 700 грн./міс., далі - від 78, ще через рік - від 75 років тощо.

Як підкреслила Юлія Соколовська, в Уряду є чітка стратегія розвитку пенсійної системи, в результаті якої пенсія щороку зростатиме для всіх.

За словами Міністерки, зростання пенсій відбуватиметься в тому числі за рахунок індексації: це плановий і закладений у бюджеті перерахунок. Уряд запланував це на вересень. У середньому, за рахунок індексації розмір пенсії зросте на 216 грн./міс. в 2020 році.

"Крім того, якщо Парламент підтримає законопроект Мінсоцполітики № 2494, то уже починаючи з цього місяця одинокі пенсіонери старше 80 років будуть отримувати ще одну допомогу - на догляд! Таким чином, ми збільшимо виплати для ще 100 тис. наших пенсіонерів, які додатково щомісячно отримуватимуть по 670 грн.!", - додала пані Соколовська.

Отримати шаблон заяви про призначення/перерахунок пенсії можна в модулі "Форми та бланки" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Читайте також:

Кабмін пропонує доплачувати за більш пізній вихід на пенсію

Який страховий стаж потрібно мати для виходу на пенсію у 2020 році

Пенсійне забезпечення суддів у відставці: головне

Скасовано підвищення пенсійного віку для ряду працівників

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини