Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оцінювати результати службової діяльності держслужбовців будуть по-новому

Реклама

Кабмін актуалізував Типовий порядок проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців.

Відповідна постанова № 58 було прийнято на урядовому засіданні 5 лютого 2020 року. З повним текстом документа можна ознайомитися, замовивши тестовий доступ до ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Порядок доповнено новим пунктом щодо оцінювання результатів службової діяльності держслужбовців, які займають посади державної служби категорій "Б" і "В". Із назви Порядку прибрано слово "Типовий".

Визначено, що служба управління персоналом узагальнює результати виконання завдань державними службовцями.

Якщо за підсумками визначення результатів виконання завдань держслужбовцю виставлено негативну оцінку, служба управління персоналом інформує про це суб'єкта призначення та передає йому матеріали оцінювання такого держслужбовця (завдання і ключові показники, звіт щодо виконання поставлених завдань і ключових показників (у разі подання), заповнену форму щодо результатів виконання завдань державним службовцем, який займає посаду державної служби категорії "Б" або "В", за відповідний рік згідно з додатком 8 до Порядку, зауваження держслужбовця щодо оцінювання результатів його службової діяльності (у разі подання).

Для встановлення обґрунтованості виставлення держслужбовцю негативної оцінки суб'єкт призначення вивчає матеріали оцінювання і в разі необхідності заслуховує пояснення відповідного держслужбовця та/або його безпосереднього керівника.

У разі необґрунтованості негативної оцінки, виставленої державному службовцю, суб'єкт призначення зазначає своє обґрунтування у формі згідно з додатком 8 та не затверджує висновок з такою оцінкою. У такому разі процедура оцінювання результатів службової діяльності відповідного державного службовця припиняється.

Із Порядку виключено розділ "Повторне оцінювання"; форму Завдання і ключові показники результативності, ефективності та якості службової діяльності державних службовців, які займають посади державних секретарів міністерств, на рік викладено в новій редакції.

Зауважте, що вже відомі посадові оклади держслужбовців - 2020.

ЮРЛІГА зібрала для вас найважливіше, що необхідно знати в частині перезавантаження держслужби:

Дайджест новин для державних службовців

Перезавантаження держслужби: що важливо знати

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини