Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як отримати довідку про доходи онлайн

Реклама

Щорічно держслужбовці та інші публічні посадові особи відповідно до законодавства про держслужбу та Закону про запобігання корупції подають Декларацію про доходи та майно особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. У 11 розділі декларації "Доходи, у тому числі подарунки" зазначаються доходи суб'єкта декларування та членів його сім'ї, які були отримані або нараховані протягом звітного періоду. Для точного відображення інформації декларанту необхідно мати дані про його доходи. Про це розповіли в Хмельницькому окружному адміністративному суді. 

Довідку про доходи (про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків) фізособи можуть отримати в електронному вигляді на веб-порталі Державної фіскальної служби України за допомогою електронного кабінету платника, з використанням лише електронного цифрового підпису фізичної особи. Для цього необхідно:

1) увійти до Електронного кабінету платника або через офіційний веб-портал ДФС;

2) обрати відповідний акредитований центр сертифікації ключів (АЦСК);

3) обрати особистий електронний ключ, вибравши відповідний файл з електронного носія (USB-накопичувач, СD/DVD-диск) або у відповідному каталозі на персональному ПК (Key-6.dat);

4) вказати пароль захисту та натиснути "Зчитати". Після того, як ключ буде успішно завантажено, натиснути "Увійти";

5) обрати розділ "Заяви, запити для отримання інформації";

6) обрати "Запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді". У запропонованій формі Запиту необхідно заповнити всі поля, виділені блакитним кольором.

Зауважено, що фізособи - платники податків, які отримали паспорт нового зразка, де вказано лише номер паспорта (серія відсутня), при заповненні поля "Реквізити паспортного документа" Запиту зазначають лише номер паспорта. Після заповнення натисніть "Підписати та надіслати".

Якщо при заповненні запиту було допущено помилки або не заповнено всі обов'язкові реквізити, система Електронного кабінету платника видасть інформацію про наявність недоліків у Запиті. При цьому поля, які слід виправити/заповнити, буде виділено рожевим кольором. Після коригування слід повторити спробу підпису і направлення.

Відправлений запит можна переглянути у розділі "Вхідні/вихідні документи" в особистому кабінеті. Після обробки запиту до Електронного кабінету надходить повідомлення - відповідь на запит, у якому міститься інформація про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків. Інформацію можна переглянути, зберегти або надрукувати.

Відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків в електронному вигляді за останній звітний період надаються через 60 днів після його закінчення.

Як раніше писала ЮРЛІГА, розширено коло близьких осіб і членів сім'ї декларантів, а також звужено коло осіб, стосовно яких НАЗК має право складати адмінпротоколи про корупцію. Також НАЗК роз'яснило питання декларування автомобіля, придбаного за межами України, а такожособливості декларування банківського рахунка.

НАЗК зауважило, що чиновники більше не зобов'язані подавати декларацію в день звільнення.

Перевірити суб'єкта декларування можна в зручному сервісі CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Вам також буде цікаво дізнатися:

Чиновникам хочуть обмежити зарплати

Як преміюватимуть держслужбовців категорії "А"

Посадові оклади держслужбовців - 2020

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини