Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВР скасовує подвійний ЄСВ для адвокатів-ФОП

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/189139_zrazkove-rshennya-pro-skasuvannya-podvynogo-sv-dlya-samozaynyatikh-fopv-uzhe-v-verdictum

На вечірньому засіданні ВР 4 лютого прийнято за основу законопроект № 2166 щодо усунення дискримінації за колом платників ЄСВ. Зміни хочуть внести в Закон "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Єдиний внесок не сплачуватимуть взяті на облік ФОПи, які одночасно провадять незалежну професійну діяльність (наукову, літературну, артистичну, художню, освітню або викладацьку, а також медичну, юридичну практику, в тому числі адвокатську, нотаріальну діяльність), або провадять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність та отримують дохід від цієї діяльності.

Крім того, поширюються пільги щодо сплати ЄСВ, застосованого до пенсіонерів, на пенсіонерів, які здійснюють незалежну професійну діяльність.

Попереджатиме підприємців про їхні борги з ЄСВ та єдиного податку бот-бухгалтер ReporTах. Щоразу після сплати податків бот показуватиме дані про розрахунки з бюджетом. Таку інформацію бот надаватиме автоматично без додаткового запиту.

Як вже писала ЮРЛІГА, НААУ вважає, що адвокати зобов'язані сплачувати ЄСВ, навіть якщо внесок вже сплатив роботодавець. Разом з тим, суд визначив, що адвокат не має сплачувати ЄСВ, якщо внесок сплатив його роботодавець. Також суд зазначив, що адвокат не повинен сплачувати єдиний внесок і як фізична особа-підприємець, і як особа, що здійснює незалежну професійну діяльність. Своє рішення проблеми обліку ФОП, що здійснюють незалежну професійну діяльність, пропонували податківці.

Також читайте:

Кабмін хоче розширити коло платників ЄСВ

Ставки ЄСВ для адвокатів-ФОП

Обов'язкові платежі адвокатів-2020

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини