Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено форми заяв у сфері держреєстрації юросіб і ФОПів

Реклама

24 січня 2020 року набрав чинності наказ Мін'юсту № 72/5 "Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України". З повним його текстом можна ознайомитися в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Наказом внесено зміни до:

- Порядку проведення спеціальної перевірки наявності в осіб, які претендують на зайняття посад, пов'язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, корпоративних прав;

- Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи.

Установлено, що державна реєстрація юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, на підставі документів, поданих у паперовій формі, проводиться в межах АР Крим, області, міст Києва та Севастополя за місцезнаходженням юридичної особи чи громадського формування, що не має статусу юридичної особи.

Державна реєстрація ФОП на підставі документів, поданих у паперовій та електронній формі, а також державна реєстрація юридичних осіб, громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, на підставі документів, поданих в електронній формі, проводиться незалежно від їх місцезнаходження;

- Порядку функціонування порталу електронних сервісів юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи (зі змінами).

Згідно зі змінами користувачем персонального кабінету громадського формування, що не має статусу юридичної особи (крім постійно діючих третейських судів), може бути виключно особа, яка відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру є керівником такого громадського формування.

Користувачами персонального кабінету юридичної особи можуть бути виключно особи, які відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань є учасниками та керівником такої юридичної особи;

- Порядку надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Визначено, що документи щодо релігійної організації, що містяться в реєстраційній справі у паперовій формі, надаються за запитом заявника шляхом звернення до суб'єкта державної реєстрації, що відповідно до закону уповноважений зберігати реєстраційні справи у паперовій формі;

- форм заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Усі чинні форми з унесеними змінами, готові до заповнення та подання, можна знайти в модулі "Форми та бланки" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини