Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українців збираються з квітня перевести на електронні лікарняні

Реклама

З 1 квітня 2020 року в Україні планується запровадити електронний лікарняний.

Про це заявив заступник Міністра соціальної політики Олег Коваль під час прес-брифінгу 28 січня.

За словами пана Коваля, запровадження електронного лікарняного передбачає автоматизацію процесів і дає можливість відстежувати весь процес оформлення лікарняного:

- кожен лікар, який видає лікарняний, повинен буде підписати документ своїм електронним цифровим підписом в електронній системі. Таким чином запроваджується персональна відповідальність лікаря, який видав лікарняний;

- інформація через реєстр в Пенсійному фонді буде автоматично передана до Фонду соціального страхування. В установі одразу знатимуть, що людина захворіла і повинна отримати компенсацію, оскільки є платником ЄСВ.

Заплановано, що електронний обіг дасть можливість відстежити, чи лікарняний видав профільний лікар: в Україні часті випадки, коли лікарі видають документи щодо хвороб, які не відповідають їхньому профілю.

Перевірити благонадійність підприємства, на якому ви маєте намір працювати, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Вам також корисно буде знати, що:

Лікарняні листки внесуть до е-реєстру

З нового року українців можуть перевести на електронні лікарняні

Підвищилися виплати за лікарняними

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини