Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заборона в'їзду в Україну: за що, кому і на скільки

Реклама

Розширено перелік підстав для прийняття органом охорони державного кордону рішення про заборону іноземцю в'їзду в Україну.

Відповідні зміни до Інструкції про порядок прийняття органами охорони державного кордону Державної прикордонної служби України рішень про заборону в'їзду в Україну іноземцям та особам без громадянства набули чинності 14 січня.

Про набуття чинності н/п актами вчасно можна дізнатись в модулі "Календар юриста" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконатись у зручності сервісу можна, замовивши тестовий доступ.

Підстави заборони в'їзду в Україну

Прикордонники не впустять іноземця, який:

- в'їхав в Крим або на непідконтрольні території або виїхав з них з порушенням встановленого законодавством України порядку;

- спробував потрапити на ці території поза контрольними пунктами в'їзду-виїзду;

- не виконав рішення уповноваженого державного органу про заборону в'їзду в Україну.

Також рішення про заборону в'їзду приймається в інтересах забезпечення національної безпеки України у сфері безпеки державного кордону України та охорони суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні.

Строки дії заборони

Крім того, продовжено термін дії заборони в'їзду (раніше заборона встановлювалась на 3 роки).

Зараз рішення про заборону в'їзду в Україну приймається строком на п'ять років стосовно іноземців:

1) які незаконно перетнули державний кордон України поза пунктами пропуску;

2) стосовно яких адміністративним судом прийнято рішення про примусове видворення з України;

3) виявлених в пункті пропуску (пункті контролю) через державний кордон України під час їх виїзду з України після закінчення терміну, визначеного для виконання ними рішення про примусове повернення.

На 10 років заборонять в'їзд іноземцю, якого вже було покарано за умисне невиконання рішення уповноваженого державного органу про заборону в'їзду в Україну.

Строк заборони в'їзду в Україну обчислюється з дати затвердження постанови.

Якщо є кілька заборон, строк дії кожної обчислюється окремо. Новий строк заборони в'їзду в Україну може додаватися до старого: з наступної доби після закінчення останнього дня попереднього строку заборони в'їзду в Україну. Якщо попереднє рішення скасовано, строк обчислення доданої заборони в'їзду змінюється та розпочинається з дати затвердження постанови про встановлення попередньої заборони.

Скасування заборони в'їзду в Україну

У разі скасування заборони іноземець вважається таким, що не має заборони в'їзду в Україну та не порушив рішення про заборону в'їзду.

Інформація з бази даних у випадках припинення обставин, які стали причиною для заборони в'їзду в Україну вилучатиметься за поданням державного виконавця.

Також читайте:

Як іноземцю зареєструвати шлюб в Україні,

Діти зможуть самостійно в'їхати в Крим

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини