Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дайджест новин для державних службовців

Реклама

ЮРЛІГА продовжує висвітлювати нормативно-правові акти, які варто не пропустити держслужбовцям і працівникам держорганів, на яких не поширюється дія Закону про державну службу (зокрема, працівникам патронатних служб у держорганах і працівникам держорганів, які виконують функції з обслуговування).

1. Декларації за 2019 рік: що важливо врахувати держслужбовцям

З 1 січня 2020 року розпочався черговий етап подання щорічних декларацій за 2019 рік особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Зокрема, наказом Національного агентства з питань запобігання корупції № 168/19 від 12 грудня 2019 року з 1 січня 2020 року вводиться нова форма декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. З текстом документа зручно ознайомитися у модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити тестовий доступ можна тут.

Детальніше

2. Заява про люстрацію подається за новою формою

З 5 листопада заяву про проведення перевірки, передбаченої Законом "Про очищення влади", необхідно подавати за оновленою формою. Це передбачено постановою Кабміну № 903. Також цією постановою внесено зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби. Зокрема: кандидати проходитимуть такі види тестування: для посад категорії "А" - на знання законодавства та на абстрактне мислення; для посад категорій "Б" і "В" - на знання законодавства.

Детальніше

3. Як держслужбовцям підвищити кваліфікацію

Підвищення кваліфікації учасників професійного навчання за державним замовленням НАДС організовуватиметься в закладах вищої та післядипломної освіти, наукових установах, які провадять освітню діяльність у сфері підвищення кваліфікації держслужбовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування, з якими укладено державний контракт (суб'єкти надання освітніх послуг у сфері професійного навчання (провайдери)).

Детальніше

4. Як держслужбовцям нараховуватимуть кредити ЄКТС

Кредити ЄКТС нараховуватимуть за такими видами професійного навчання: підготовка за освітньо-професійною програмою для здобуття ступеня вищої освіти за рівнем магістра за спеціальністю "Публічне управління та адміністрування" (галузь знань "Публічне управління та адміністрування"); підвищення кваліфікації; стажування; самоосвіта.

Детальніше

5. Як визнаватимуть документи та результати навчання за програмами підвищення кваліфікації держслужбовців

Порядок установлює для держслужбовців, посадових осіб місцевого самоврядування (учасники професійного навчання) процедуру визнання: документів про підвищення кваліфікації, виданих установами, які провадять освітню діяльність із підвищення кваліфікації без відповідної ліцензії та/або за неакредитованими загальними професійними (сертифікатними) програмами підвищення кваліфікації; результатів навчання за сертифікатними програмами підвищення кваліфікації у закладах освіти за кордоном; результатів навчання за програмами підвищення кваліфікації; результатів участі в заходах з обміну досвідом в Україні та за кордоном, які проводяться за рахунок коштів асоціацій органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства, міжнародних та іноземних установ, організацій та коштів міжнародної технічної допомоги.

Детальніше

6. Банки для виплат бюджетникам оберуть по-новому

Одержувачі зарплати в бюджетній установі зможуть відкривати поточні рахунки в будь-якому з уповноважених банків. Одержувачі зарплати, які відкрили поточні рахунки в уповноважених банках, у разі виявлення порушення матимуть право повідомляти про них територіальним органам ПФУ, Казначейства або структурним підрозділам з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій та виконавчих органів міських, районних у містах (у разі утворення) рад за їх місцезнаходженням.

Детальніше

7. З 1 січня змінено умови оплати праці працівників держорганів

Йдеться про працівників, на яких не поширюється дія Закону про державну службу (працівників патронатних служб у держорганах і працівників держорганів, які виконують функції з обслуговування).

Детальніше

Нагадуємо, що ЮРЛІГА вже писала, що важливо знати щодо перезавантаження держслужби.

Знайти всю необхідну інформацію щодо змін у держслужбі можна в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини