Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Неоподатковуваний розмір матеріальної допомоги від роботодавця збільшено до 2 940 грн

Реклама

Збільшення розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи у 2020 році до 2 102 грн, встановленого Законом "Про Державний бюджет України на 2020 рік", впливає, зокрема, на розмір неоподатковуваної матеріальної допомоги.

Згідно з Податковим кодексом не включається до оподатковуваного доходу сума нецільової благодійної допомоги, у тому числі матеріальної, що надається резидентами - юридичними або фізичними особами на користь платника податку протягом звітного податкового року сукупно у розмірі, що не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 грн.

Так, неоподатковувана матеріальна допомога в 2020 році дорівнюється 2 940 грн (у 2019 році - 2 690 грн).

Нагадуємо, що відповідний дохід не враховується при визначенні розміру аліментів. Дізнатися, які ще доходи не враховуються у даному випадку можна у модулі "Довідники" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтеся у зручності сервісу, замовивши безкоштовний тестовий доступ.

Якщо ви шукаєте досвідченого юриста з сімейного права, скористайтеся Національним професійним юридичним каталогом Liga:BOOK.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини