Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тих, хто потребує допомоги адвоката, перевірять на малозабезпеченість за три дні

Реклама

Кабмін встановив строк надання відповіді з державних реєстрів центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги щодо підтвердження належності особи до суб'єктів права на відповідну допомогу за критерієм малозабезпеченості.

Відповідну постанову № 1134 Кабмін прийняв на своєму засіданні 27 грудня 2019 року. Документ набув чинності 31 грудня 2019 року.

Уряд установив, що строк подання інформації з реєстрів органами, що забезпечують ведення реєстрів, на запити центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги не може перевищувати трьох робочих днів з дня отримання зазначених запитів (раніше такий строк не був встановлений).

Мета прийняття постанови - спрощення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги, що надається відповідно до Закону "Про безоплатну правову допомогу".

Крім того, Уряд доручив Міністерству юстиції разом із заінтересованими центральними органами виконавчої влади у тримісячний строк з дня набрання чинності цією постановою розробити та затвердити порядки подання інформації з реєстрів центрам з надання безоплатної вторинної правової допомоги для підтвердження належності особи до суб'єктів такого права.

Знайти досвідченого юриста для захисту ваших прав у суді можна у Національному професійному юридичному каталозі Liga:BOOK.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини