Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мораторій на продаж землі продовжує діяти

Реклама

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/190908_rada-pdtrimu-skasuvannya-moratoryu-na-prodazh-zeml-z-1-zhovtnya-2020-roku

У Держгеокадастрі нагадали, що основною умовою скасування мораторію на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення було набрання чинності законом про обіг земель. Оскільки прийняття закону не відбулося, діють пункти 14 та 15 розділу Х «Перехідні положення» ЗК України. Згідно з ними до набрання чинності законом про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не раніше 1 січня 2020 року, забороняється внесення права на земельну частку (пай) до статутних капіталів господарських товариств, а також не допускається:

- купівля-продаж земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, земель, що перейшли до комунальної власності відповідно до пункту 21 цього розділу або передані до комунальної власності відповідно до статті 14-1 Закону «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)», крім вилучення (викупу) їх для суспільних потреб;

- купівля-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок і зміна цільового призначення (використання) земельних ділянок, які перебувають у власності громадян та юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельних ділянок, виділених у натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства, а також земельних часток (паїв), крім передачі їх у спадщину, обміну (міни) відповідно до частини другої статті 37-1 цього Кодексу земельної ділянки на іншу земельну ділянку з однаковою нормативною грошовою оцінкою або різниця між нормативними грошовими оцінками яких становить не більше 10 % та вилучення (викупу) земельних ділянок для суспільних потреб, а також крім зміни цільового призначення (використання) земельних ділянок з метою їх надання інвесторам - учасникам угод про розподіл продукції для здійснення діяльності за такими угодами.

У Держгеокадастрі звернули увагу, що прийняття та набрання чинності законом про обіг земель сільськогосподарського призначення є обов'язковою умовою для запровадження ринку земель.

Як раніше писала ЮРЛІГА, в Україні моніторитимуть обіг земель. Кабмін знає, як здешевити кредити для купівлі земель с/г призначення. В Україні створюється Аграрний реєстр.

Нагадаємо, захистити свою земельну ділянку від незаконних посягань чорних реєстраторів вже зараз допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк Земля від "ЛІГА:ЗАКОН". Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. За допомогою зазначеного сервісу можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача). До речі, до 28 грудня діють новорічні знижки до -40 % на рішення для ефективного ведення бізнесу в новому році. Скористайтеся акційною пропозицією, перейшовши за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини