Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розширено перелік учасників бойових дій

Реклама

Сьогодні, 20 грудня, Верховна Рада прийняла Закон щодо забезпечення прав військовослужбовців Військово-морських сил та Повітряних сил Збройних Сил України на отримання статусу учасника бойових дій (проект № 1197).

Законом віднесено до учасників бойових дій членів екіпажів кораблів, катерів, суден забезпечення, літаків та вертольотів, інших осіб, які перебуваючи на борту кораблів, катерів, суден забезпечення, літаків (вертольотів) Збройних Сил України, Державної прикордонної служби України та Національної гвардії України, захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь у виконанні бойових (службових) завдань в умовах безпосереднього зіткнення та вогневого контакту з військовими формуваннями інших держав і незаконними збройними формуваннями.

Законом також поширено дію на правовідносини, які виникли з початку тимчасової окупації частини території України (20 лютого 2014 року) та передбачено, що Порядок надання та позбавлення статусу учасника бойових дій зазначеній категорії осіб визначаються Кабміном.

Крім того, нардепи прийняли Закон щодо посилення соціального захисту окремих категорій осіб з інвалідністю внаслідок війни (проект № 1198).

Доповнено ст. 13 Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» положенням про надання деяким категоріям осіб з інвалідністю (зокрема, тим, що стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, за умови, що в подальшому такі добровольчі формування були включені до складу Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів) права на одержання безоплатної медичної допомоги в закладах охорони здоров'я Міністерства оборони України, інших центральних органів виконавчої влади, які відповідно до закону здійснюють керівництво військовими формуваннями.

З текстами законопроектів зручно ознайомитися у відповідному модулі ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Нагадуємо, що до 28 грудня найповніше джерело систематизованої, достовірної правової інформації можна придбати за дуже приємною ціною. З іншими святковими пропозиціями можна ознайомитися тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини