Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада таки вирішила надати державну підтримку пластунам і скаутам

Реклама

На ранковому засіданні 17 грудня Верховна Рада повторно прийняла з пропозиціями Президента Закон "Про визнання пластового руху та особливості державної підтримки пластового, скаутського руху" (проект № 0976).

Закон набуде чинності з дня, наступного за днем опублікування.

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/186627_plast-fnansuvatimut-z-derzhbyudzhetu

Нагадаємо, депутати минулого скликання прийняли Закон "Про державне визнання і підтримку Пласту - Національної скаутської організації України" (проект № 10184), але новий Президент ветував його.

Місія пластового, скаутського руху полягає у вихованні дітей та молоді на основі системи цінностей, що відображається у пластовій присязі, скаутській обіцянці, пластовому та скаутському законах, спрямованих на те, щоб зробити світ кращим, в якому люди реалізують себе як особистості і відіграють конструктивну роль у суспільстві.

Пластовий рух (Пласт) визначається як український скаутський рух, заснований 1911 року у Львові з ініціативи Івана Чмоли, Петра Франка та Олександра Тисовського, що безперервно діє з моменту заснування та розвинувся у міжнародний рух української молоді.

Державна підтримка пластового, скаутського руху органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування полягає у наданні матеріальної, фінансової, інформаційної, консультаційної допомоги.

При затвердженні державного та місцевих бюджетів можуть передбачатися видатки на підтримку програм, проектів, спрямованих на досягнення пластової, скаутської освітньої (навчальної) програми.

Заклади освіти можуть сприяти діяльності пластових, скаутських громадських об'єднань та, за їхньої згоди, залучати їх до реалізації освітніх та навчальних програм, у тому числі з громадянської освіти.

Забороняється зміна цільового призначення об'єктів інфраструктури пластового, скаутського руху, що були надані органами місцевого самоврядування, органами державної влади у користування пластовим, скаутським громадським об'єднанням, без згоди Міністерства культури, молоді та спорту, якщо така зміна припинить використання зазначених об'єктів для неформальної та інформальної освіти дітей та молоді.

НОВОРІЧНІ ЗНИЖКИ від ЛІГА:ЗАКОН: до - 40% на рішення для ефективного ведення бізнесу у Новому році! Щоб бути в курсі змін законодавства, які приймають у турборежимі, користуйтесь ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Купити ІПС ГРАНД за вигідною ціною можна до 28 грудня. А за цим посиланням не менш вигідно можна придбати ІПС ЮРИСТ ПРОФ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини