Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дотримання процедури отримання свідоцтва на знак для товарів і послуг не виключає визнання його недійсним судом

Реклама

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного господарського суду визнав недійсним свідоцтво на знак для товарів і послуг «Цитрамон-Здоров'я», оскільки його можна сплутати із зареєстрованим за «Фармацевтичною фірмою «Дарниця» знаком   «Цитрамон».

Відповідну постанову у справі № 910/4796/18 було ухвалено 8 жовтня 2019 року.

ВС погодився з нижчими судами, які, з огляду на невідповідність позначення за оспорюваним свідоцтвом на ЗТП умовам правової охорони ЗТП, визначеним статтею 6 Закону "Про охорону прав на знаки для товарів і послуг", визнали свідоцтво України недійсним, і зобов`язали Мінекономіки внести зміни до Державного реєстру свідоцтв.

У постанові йдеться по те, що  спірні правовідносини пов`язані з визнанням недійсним оспорюваного свідоцтва та вчиненням Міністерством відповідних дій і регулюються приписами статей 6 і 19 Закону, та не є предметом регулювання нормами статей 710 Закону, а так само й Правил розгляду проектів назв лікарських засобів, що подаються на державну реєстрацію (перереєстрацію) в Україні, і тому ці норми та Правила не застосовуються до відповідних правовідносин.

А саме по собі дотримання процедури подання й розгляду заявки на видачу свідоцтва України на ЗТП не виключає в принципі можливості у подальшому визнання такого свідоцтва недійсним на підставі статті 19 Закону.

Нагадаємо, що за допомогою PatentBot - інноваційного партнерського сервісу ЛІГА:ЗАКОН - можна онлайн перевірити торгові марки в Україні, ЄС та США. Така перевірка здійснюється цілодобово. Ознайомитися з сервісом можна за посиланням

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини