Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардепи дозволили своїм помічникам займатися бізнесом

Реклама

3 грудня Верховна Рада прийняла Закон щодо питання сумісництва помічників-консультантів народних депутатів України (проект № 2312-2).

З цим та іншими законопроектами Ви можете ознайомитися у відповідному модулі ІПС ЛІГА:ЗАКОН.

Законом дозволено працівникам патронатної служби ВР займатися іншою оплачуваною діяльністю або підприємницькою діяльністю.

Законом внесено зміни до статей 25 та 36 Закону "Про запобігання корупції" (обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, запобігання конфлікту інтересів у зв'язку з наявністю в особи підприємств чи корпоративних прав), якими виключено помічників-консультантів народних депутатів, працівників секретаріатів Голови Верховної Ради, його Першого заступника та заступника, працівників секретаріатів депутатських фракцій (депутатських груп) у ВР з переліку осіб, на яких поширюються вимоги антикорупційного законодавства в частині заборони сумісництва, а також вимоги щодо передачі іншим особам належних їм підприємств та корпоративних прав.

Законом також внесено зміни до примітки ст. 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності), виключивши помічників-консультантів народних депутатів, а також працівників секретаріатів Голови Верховної Ради, його Першого заступника та заступника, працівників секретаріатів депутатських фракцій (депутатських груп) у ВР з числа суб'єктів правопорушень за цією статтею.

Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини