Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін хоче змінити порядок формування реєстру великих платників податків

Реклама

Мінфін планує змінити Порядок формування Реєстру великих платників податків.

Відповідний проект змін до вказаного Порядку оприлюднено на офіційному сайті Міністерства фінансів 19 листопада 2019 року.

Проект передбачає особливості зміни основного та неосновного місця обліку ВПП. Так, ВПП, які не обліковуються в контролюючих органах, що здійснюють супроводження ВПП, зобов'язані не пізніше 15 листопада поточного року подати заяву за формою № 1-ОПП до Офісу ВПП, а заяву за ф.№17-ОПП - до Офісу ВПП та/або його територіальних підрозділів щодо наявних у межах населеного пункту за місцезнаходженням Офісу ВПП або його територіальних підрозділів.

Крім того, проектом визначено, що ДПС самостійно приймає рішення про зміну місця обліку та переведення на облік до Офісу ВПП податків щодо великих платників податків, які не подали до відповідного контролюючого органу заяви.

Рішення ДФС про зміну місця обліку та переведення на облік до Офісу великих платників податків надсилаються великим платникам податків у вигляді повідомлення засобами електронного зв'язку в електронній формі на електронну адресу, з якої надіслана остання прийнята ДПС податкова звітність, з дотриманням вимог законодавства щодо електронного документообігу, або на паперовому носії поштовим відправленням з повідомленням про вручення за формою № 2-ВПП.

Переведення на облік великих платників податків за новим місцем обліку до Офісу великих платників податків здійснюється з початку податкового періоду (календарного року), на який сформовано Реєстр ВПП.

Зауваження та пропозиції стосовно проекту у письмовій та електронній формі можна надавати до 19 грудня за адресами:

1) Міністерство фінансів , вул. Грушевського, 12/2, м. Київ-8, 01008, е-mail: rusina@minfin.gov.ua;

2) Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини