Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Раді рекомендовано прийняти за основу проект щодо зміни порядку скликання з'їзду суддів

Реклама

Комітет з питань цифрової трансформації на своєму засіданні розглянув урядовий законопроект № 2309 «Про внесення зміни до статті 130 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» і рекомендував Верховній Раді за результатами розгляду в першому читанні прийняти його за основу. Висновок щодо законопроекту направлено Комітету з питань правової політики.

Нагадаємо, у проекті запропоновано виключити газету «Урядовий кур'єр» з переліку видань, де обов'язково публікується інформація про утворення організаційного комітету із скликання з'їзду суддів, а також оголошення про скликання з'їзду суддів України і питання, що виносяться на його розгляд. Обумовлено це тим, що останніми роками тираж цієї газети скорочується і на сьогодні вона не може повною мірою вважатися загальнодержавною.

У проекті залишається обов'язковість опублікування зазначеної інформації в газеті «Голос України».

Для цього відповідні зміни необхідно внести до абз. 2 ч. 5 та ч. 6 ст. 130 Закону «Про судоустрій і статус суддів».

Крім того, пропонується дублювати інформацію про прийняті органами влади рішення на веб-порталі «Судова влада України». Зокрема на цьому веб-порталі в розділі "Інше" розміщено рубрику «З'їзди суддів України».

Зауважимо, що вже відомо, де наступного року друкуватимуть повістки про виклик підозрюваного.

З повним текстом законопроекту можна ознайомитися в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини