Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть полегшити адвокатську діяльність

Реклама

Народні депутати Вельможний і Сухов зареєстрували у Верховній Раді законопроект № 2303 щодо організації адвокатської діяльності.

В Закон про адвокатуру та адвокатську діяльність пропонується внести наступні зміни.

Несумісність

Несумісною з діяльністю адвоката є робота або діяльність, яка унеможливлює дотримання адвокатом принципу професійної незалежності.

Індивідуальна діяльність, податки

https://jurliga.ligazakon.net/ua/news/190333_velika-palata-pereglyane-zrazkove-rshennya-pro-skasuvannya-podvynogo-sv-dlya-samozaynyatikh-fop

Адвокат може здійснювати адвокатську діяльність індивідуально, без створення юридичної особи та самостійно обирати систему обліку, звітності, оподаткування результатів професійної діяльності.

Адвокат має право здійснювати професійну діяльність на умовах трудового договору.

Помічник адвоката

Адвокат може укласти з особами, які отримали диплом за спеціальністю право не нижче першого освітнього рівня (бакалавр) (зараз - магістр), трудовий договір на посаду помічника. Трудовий договір помічника з адвокатом , який здійснює адвокатську діяльність у складі адвокатського бюро, адвокатського об'єднання укладається шляхом видання відповідного наказу.

ЄРАУ

Єдиний реєстр адвокатів визначається як електронна база даних, яка містить інформацію про адвокатів, які набули право на здійснення адвокатської діяльності в Україні і здійснюють адвокатську діяльність. ЄРАУ хочуть включити в систему електронних публічних реєстрів.

https://jurliga.ligazakon.net/news/163397_za-narushenie-etiki-v-chastnoy-zhizni-advokata-mogut-lishit-svidetelstva

Відповідальність

Підставою для притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності є вчинення ним дисциплінарного проступку лише під час здійснення адвокатської діяльності. Зазначимо, що зараз ВКДКА може позбавити права на адвокатську діяльність за порушення етики в приватному житті.

Також пропонується встановити, що оскарження рішення у дисциплінарній справі зупиняє його дію (зараз - не зупиняє).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини