Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Установчий з'їзд арбітражних керуючих: хто зможе взяти участь і які питання вирішать

Реклама

Відомо, як проводитиметься установчий з'їзд арбітражних керуючих України. Мін'юст установив відповідний порядок.

Про це йдеться в наказі міністерства від 17 жовтня 2019 року № 3190/5, який Мін'юст зареєстрував 21 жовтня.

Згідно з Кодексом з процедур банкрутства Міністерство юстиції не пізніше як через місяць з дня введення в дію Кодексу організовує проведення установчого з'їзду арбітражних керуючих України та визначає порядок його проведення.

Для цього міністерство має розмістити на своєму офіційному веб-сайті інформацію про проведення установчого з'їзду арбітражних керуючих та не менш як за 10 днів до дня його проведення повідомити про це кожного арбітражного керуючого.

Мін'юст надішле повідомлення про його проведення на адресу електронної пошти кожного арбітражного керуючого, інформацію про якого внесено до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України та який має діюче свідоцтво про право на здійснення відповідної діяльності.

Зареєструватися арбітражні керуючі, які мають намір взяти участь у роботі установчого з'їзду, зможуть, надіславши повідомлення на електронну адресу, зазначену в оголошенні про проведення установчого з'їзду. Реєстрація розпочинається з моменту опублікування повідомлення про проведення установчого з'їду та закінчується о 13:00 дня, що передує дню проведення установчого з'їзду. Арбітражні керуючі, які не зареєструвались, зможуть взяти участь у роботі установчого з'їзду як спостерігачі без права голосування.

У день проведення установчого з'їзду зареєстрованому арбітражному керуючому на підставі його посвідчення видадуть іменний мандат учасника установчого з'їзду для відкритого голосування.

На установчому з'їзді арбітражних керуючих України головуватиме найстарший за віком арбітражний керуючий, який бере участь у з'їзді. Він обере секретаря установчого з'їзду. Проведуть з'їзд у Києві.

https://jurliga.ligazakon.net/news/190422_prichiny-priostanovleniya-deyatelnosti-arbitrazhnogo-upravlyayushchego

Учасниками установчого з'їзду стануть арбітражні керуючі, інформацію про яких внесено до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України на день проведення установчого з'їзду та які мають діючі свідоцтва про право на здійснення відповідної діяльності. Арбітражні керуючі, право на здійснення діяльності яких тимчасово зупинено станом на день проведення установчого з'їзду, зможуть взяти участь в установчому з'їзді без права голосування.

Установчий з'їзд арбітражних керуючих України має:

утворити саморегулівну організацію арбітражних керуючих та затвердити її статут;

обрати Раду арбітражних керуючих України, її Голову та його заступника (заступників), затвердити Положення про неї;

обрати ревізійну комісію, її Голову та його заступника (заступників), затвердити Положення про неї;

затвердити Кодекс професійної етики арбітражних керуючих;

призначити 4 членів кваліфікаційної комісії та 4 членів дисциплінарної комісії арбітражних керуючих;

вирішити інші питання порядку денного установчого з'їзду.

Кількість членів Ради арбітражних керуючих та ревізійної комісії визначить установчий з'їзд.

Головуючий на установчому з'їзді призначає з числа арбітражних керуючих, присутніх на з'їзді, лічильну комісію в кількості 10 членів.

Лічильна комісія обере зі свого складу голову та секретаря комісії.

Лічильна комісія установчого з'їзду:

виготовить та видасть учасникам з'їзду бюлетені для проведення таємного голосування;

забезпечить і контролюватиме умови для вільного волевиявлення і збереження таємниці голосування;

підраховуватиме голоси під час відкритого та таємного голосування;

скласть протокол про результати голосування.

Рішення лічильної комісії приймаються більшістю голосів від кількості її членів та оформлюються протоколом. Протокол мають підписати всі члени комісії. Голова лічильної комісії передасть результати голосування головуючому на установчому з'їзді для їх оголошення.

Головуючий оголосить загальну кількість присутніх арбітражних керуючих на установчому з'їзді, його порядок денний. Рішення з'їзду прийматимуться шляхом відкритого (підняття іменних мандатів) та таємного голосування (заповнення бюлетенів). Голосування за довіреністю, дорученням або за інших учасників установчого з'їзду не допускається.

Перед початком таємного голосування учасники установчого з'їзду, які мають право голосування, отримують бюлетені у секретаря лічильної комісії за умови пред'явлення іменного мандату учасника з'їзду. Після того, як усі учасники установчого з'їзду проголосували, лічильна комісія установчого з'їзду підраховує голоси.

Обраними до Ради арбітражних керуючих України та до ревізійної комісії вважаються арбітражні керуючі, які набрали найбільшу кількість голосів у межах кількісного складу Ради арбітражних керуючих України та ревізійної комісії, визначеної установчим з'їздом. Обраним Головою ревізійної комісії вважається арбітражний керуючий, який набрав найбільшу кількість голосів, а його заступником - наступний за ним арбітражний керуючий відповідно до рейтингу.

Якщо за результатами голосування дві чи більше кандидатури набрали однакову найбільшу кількість голосів у члени Ради арбітражних керуючих України або ревізійної комісії, у зв'язку з чим не можна обрати Голову Ради арбітражних керуючих України або ревізійної комісії, голосування повторять, але лише щодо кандидатур з однаковою найбільшою кількістю голосів.

Результати таємного голосування установчого з'їзду оформлюються рішенням, яке підпишуть головуючий і секретар установчого з'їзду. Рішення установчого з'їзду не пізніше наступного робочого дня після завершення з'їзду надсилається до Мін'юсту для оприлюднення його на офіційному веб-сайті міністерства. Вони набирають чинності з моменту їх прийняття і є обов'язковими для всіх органів саморегулівної організації, а також усіх арбітражних керуючих.

Після обговорення всіх питань порядку денного, прийняття відповідних рішень головуючий оголошує роботу з'їзду закінченою.

Наказ набере чинності з дня введення в дію Кодексу з процедур банкрутства (21 жовтня 2019 року), але не раніше дня офіційного опублікування наказу.

Як раніше писала ЮРЛІГА, Кодекс з процедур банкрутства введено в дію 21 жовтня.

Знайти всі нормативно-правові акти, що стосуються діяльності арбітражного керуючого, можна в модулі "Законодавство" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Для цього вам варто замовити тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини